Liverpool ezeli rakibi Manchester United’a tarihi fark attı!

Liverpool ezeli rakibi Manchester United’a tarihi fark attı!

İngiltere'nin en eski rekabetlerinden biri olan Liverpool-Manchester United kapışmasında tarihi bir skor ortaya çıktı. Şampiyonluk yarışından uzak kalan Liverpool ezeli rakibini 7-0 mağlup etti.

İNGİLTERE Premier Lig’in 26. haftasında Liverpool ile Manchester United karşı karşıya geldi. Anfield’da oynanan maçın ilk yarısın 1-0 sona erdi, ikinci yarıda ise Liverpool tarihi performansla 6 gol atarak maçtan 7-0 galip ayrıldı.

Şansları ufak da olsa şampiyonluk yarışını sonuna kadar kovalamak isteyen Manchester United, haftaya 39 puanla 6. sırada giren Liverpool karşısında çaresiz kaldı.

Manchester United ilk yarıda 3 isabetli şut çekip, kalesinde sadece 1 şut görmüştü. 43. dakikada Gakpo’nun golüyle soyunma odasına 1-0 üstün giden Liverpool, ikinci yarıda şov yaptı.

47’de Nunez ve 50’de yine Gakpo sahneye çıktı: 3-0. 66. dakikada Salah farkı 4’e çıkardı. 75’te Nunez kaleci De Gea’yı çaresiz bıraktı: 5-0. Tarihi farkı arttırmak isteyen Liverpool son 10 dakikada da durmadı. 83. dakikada Salah ikinci golünü atıp skoru 6-0 yaptı. Ve tarihi maçın skorunu 88'de Roberto Firmino belirledi: 7-0

SALAH TARİHE GEÇTİ

Real Madrid’e attığı gollerle Liverpool’un Avrupa’daki en golcü ismi olan Salah, bu maçtaki golleriyle de Liverpool’un Premier Lig’deki en golcü oyuncusu oldu.

6. sezonunu geçiren Mısırlı oyuncu, 129. gole ulaşarak Robbie Fowler’ın elinde tuttuğu Liverpool formasıyla Premier League’de en çok gol rekorunun yeni sahibi oldu.

Tarihi maçta tarihi skora son imzayı atan ise 88. dakikada oyuna sonradan giren ve takımdan sezon sonu ayrılacak olan Firmino oldu.

Bu sonucun ardından Manchester United bir maçı eksik olan 49 puanla 3. sırada haftayı tamamladı. Liverpool ise aynı maç sayısında 42 puana yükseldi ve 5. sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler