Maden ocağındaki arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken şehit düşen madenci

Maden ocağındaki arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken şehit düşen madenci

Amasra'daki grizu patlamasından sonra 6 arkadaşını kurtaran Yener Saygın'ın diğerlerine de yardımcı olmak için ocağa girdikten sonra şehit düştüğü ortaya çıktı.

TÜRKİYE Amasra'da kaybettiği 41 maden şehidine ağlıyor. Tarihi faciadan yaralı kurtarılan madencilerin tedavileri de dikkatle takip ediliyor. Geride acılı aileler bırakan şehitler toprağa verilip, yaralar sarılırken bir yandan da yürek burkan hikayeler art arda ortaya çıkıyor.

Bu hikayelerden birinin kahramanı ise 42 yaşındaki ekipbaşı Yener Saygın.

Kahraman madenci Saygın'ın cenazesi Kumluca Merkez Camii'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi.

ARKADAŞI İLE VARDİYASINI DEĞİŞMİŞTİ

Cenazede Saygın'ın o gün normalde gündüz vardiyasında olduğu ve bir arkadaşı ile yer değiştirip geceye kaldığı ortaya çıktı.

6 ARKADAŞINI KURTARDI

Ekipbaşı olarak çalışan ve disiplinli ve sakin yapısı ile tanınan Yener Saygın, patlamanın ilk anlarında 6 arkadaşını dışarıya çıkardı.

Bartın da arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken şehit düşen madenci #2

DİĞERLERİNİ KURTARMAK İÇİN GİTTİ, DÖNEMEDİ

Kahraman maden işçisi daha sonra diğer arkadaşlarını kurtarmak için harekete geçti. "Arkadaşlarımı bırakamam" diyerek gaz maskesini takıp yeniden aşağı inen Yener Saygın maalesef bir daha geri dönemedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler