Marmaris'te göçmenleri taşıyan tekne battı: 10 ölü

Marmaris'te göçmenleri taşıyan tekne battı: 10 ölü

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Bozburun Mahallesi açıklarında yabancı uyruklu 16 göçmeni taşıyan bot battı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi, Bozburun Mahallesi açıklarında bindikleri fiber teknenin batması sonucu yabancı uyruklu 7 göçmen yaşamını yitirdi. 6 göçmen da Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılırken, kayıp 3 göçmeni havadan ve denizden arama çalışmaları ise sürüyor.
 
Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen Irak ve İran uyruklu toplam 16 göçmenin içinde bulunduğu fiber tekne, bir süre sonra su alıp battı. Sabah saat 09.00 sıralarında balıkçılar ve çevredeki denizciler, göçmenlerden bazılarının cesetlerini görüp, durumu Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bildirdi.

Bunun üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik botu, göçmenlerden 6'sını sağ olarak kurtardı. Denizden 7 göçmenin de cesedi çıkartıldı. Kayıp olduğu belirlenen 3 göçmeni ise havadan 2 helikopter, 1 uçak; denizden de 4 sahil güvenlik botu ile arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Sağ olarak kurtarılan 6 göçmen, Sahil Güvenlik botu ile Selimiye Mahallesi'nde karaya çıkartıldı. Burada hazır bekletilen ambulanslara alınan göçmenler Marmaris Devlet Hastanesine götürülüp, tedavi altına alındı. Göçmenlerin, durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek de Selimiye Mahallesi'ne gelerek, kurtarılan göçmenlerin hastaneye sevk çalışmalarını yönlendirdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek, "Dün gece saatlerinde denize açıldıklarını belirlediğimiz kaçaklardan kayıp olan 3'ünün de sağ olarak bulunması tek temennimiz. Kurtulan kaçakların ifadelerinden tamamının İran ve Irak uyruklu olduğunu belirledik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler