Meteoroloji’den 13 şehre 'kuvvetli sağanak' uyarısı

Meteoroloji’den 13 şehre 'kuvvetli sağanak' uyarısı

Meteoroloji'nin uyarısına göre yurdun kuzey kesimlerine sağanak yağış geliyor. Kuzeydoğu kesimlerdeki birçok ilde etkili olması beklenen yağışların akşam saatlerinde başlayacağı öngörülüyor.

METEOROLOJİ, kuzeydoğu kesimler için kuvvetli, çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış uyarısı verdi. Bugün saat 16:00’da başlayıp yarın 19:00’a kadar sürmesi beklenen yağış beklentisine dair uyarı şu şekilde:

13 ŞEHRE UYARI GELDİ

14.06.2023 Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe akşam saatlerine kadar kuzeydoğu kesimlerde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Gümüşhane, Bayburt, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Erzurum ve Erzincan çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize ve Artvin çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

ihbar-hatti-sozcu-18-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler