MHP’li Başkan Yardımcısı'nın silahla vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı

MHP’li Başkan Yardımcısı'nın silahla vurulma anının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul Sancaktepe'de silahlı saldırıya uğrayan MHP Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Hançer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırı anı kameraya yansıdı.

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Kartal İlçe Başkan Yardımcısı Erkan Hançer, geçen salı günü Sancaktepe’de silahlı saldırıya uğramıştı. Başına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Hançer, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SALDIRI ANI KAMERADA

Erkan Hançer’in alışveriş yapmak amacıyla girdiği marketin çıkışında uğradığı saldırıya ilişkin görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, market önündeki tümsekte oturan saldırganın elinde, içinde ekmek olan bir poşet ve mont ile beklediği görülüyor. Bu sırada görüntülerde Erkan Hançer beliriyor. Alışverişten çıkıp elindeki poşeti otomobilin arka koltuğuna bırakan Hançer, ön kapıya yöneliyor. Bu esnada hızla yerinden kalkan saldırgan, büyük bir soğukkanlılıkla pantolonunun ön kısmından çıkardığı silahı Hançer’in arkasından başına doğru tek el ateşleyip hızla uzaklaşıyor. Başına kurşun isabet eden Erkan Hançer, yere yığılıyor.

"HAİN SUİKASTE KURBAN GİTTİ"

mhp-kartal-ilce-bsk-yrd-erkan-hancer-resim-09.jpg

Saldırı anına ilişkin paylaşılan görüntüleri alıntılayan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, saldırganın yakalanmasını isteyerek şu ifadeleri kullandı:

"MHP Kartal İlçe Başkan Yardımcımız hain ve hunhar bir suikaste kurban gitti. Bu alçak katilin derhal bulunmasını, en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Erkan Hançer kardeşimize Allah'tan rahmetler niyaz ediyoruz… Başımız sağ olsun..."

CİNAYETİN ARKASINDAN 'KAN DAVASI' ÇIKTI

Yapılan araştırmalarda, Erkan Hançer'in Yahya Karakışlak ile 2002 yılında husumet yaşadığı, bunun üzerine Hançer'in Karakışlak'ın kardeşi Mürteza Karakışlak'ı öldürdüğü bu sebeple polis tarafından yakalanarak tutuklandığını belirledi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, Mürteza Karakışlak'ın öldürüldüğü olaydan bir gün sonra Yahya Karakışlak'ın Erkan Hançer'in evini bastığı burada çıkan çatışmada Yasin Karakışlak ile Erkan Hançer'in kardeşi Selçuk Hançer ve akrabaları Songül İldiz'in vurularak öldürüldüğünü belirledi.

KAN DAVALISINI ÖLDÜRMESİ İÇİN
ŞÜPHELİYİ AZMETTİRDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Toplam 4 kişinin hayatını kaybettiği olayların ardından Erkan Hançer ve Yahya Karakışlak arasında kan davası başladı. Edinilen bilgiye göre Hançer'in cezaevinden çıktığını öğrenen Yahya Karakışlak, kardeşinin öcünü almak için yeniden harekete geçti. Karakışlak, Hançer'i öldürmesi için Orhan Ağbay ile anlaştı. Bunun üzerine Ağbay, Hançer'i takip etmeye başladı.

Olay günü Hançer'in tek başına marketten çıktığını gören şüpheli Ağbay, gerçekleştirdiği silahlı saldırı ile Erkan Hançer'i vurdu. Ağır yaralanan Hançer, kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Hançer yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak dün hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler