Müslüm Babayı kaybettik

Müslüm Baba'yı kaybettik

Bu kez kötü haberi doktoru verdi.

Kötü haberi doktorları verdi. Dört aydır İstanbul'da özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Gürses, hayatını kaybetti.

Müslüm Gürses'in doktoru kısa bir açıklama yaparak "Müslüm babayı maalesef kaybettik. Zor bir süreçti. Bu sabah yapılan tüm müdahalelere rağmen kaybettik. Muhterem Hanıma baş sağlığı dileğimizi ilettikten sonra sizlere bu açıklamayı yapıyoruz. Allah sevenlerine sabır versin ve hepimizin başı sağ olsun. Sabah saat 8:30 gibi süreç başladı. Tansiyon düşmesi ve müdahaleler başladı. Yaklaşık bir saat önce de (10:30’da) kaybettik" dedi.
 
Müslüm Gürses için yarın (pazartesi) saat 10.00'da Cemal Reşit Rey konser salonunda tören yapılacak. Bu tören sonrası Teşvikiye Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığında topraa verilecek.
 
BAŞBAKAN: BÜYÜK BİR SANATÇIYDI
 
Başbakan Erdoğan Müslüm Gürses’in vefat haberini Balıkesir’de öğrendi. Sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı kahvaltılı toplantı sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, “Müslüm Gürses büyük sanatçıydı, Allah rahmet etsin” dedi.
 
ORHAN GENCEBAY
"Müzik camiamızın başı sağolsun. 4 aydan bu yana yakından takip ediyordum. Çok emin ellerdeydi. Kalp ameliyatı çok iyi geçmişti. Daha sonra tablo değişti. Birçok organları iyi değildi herhalde. 4 aydır haber alıyordum. Her zaman bir ümidimiz vardı içimizde. Son günlerde beyin ölümü gerçekleşmişti. Sonunda bir mucize gerçekleşir diye bekledik. Yaradan öyle istedi. 'Baba' ünvanı alan nadir kişilerden birisiydi. Kısmeti buymuş diyorum. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Müzik camiamızın başı sağ olsun diyorum."
 

MÜSLÜM GÜRSES'İN HAYATI

Müslüm Gürses 7 Mayıs 1953 Şanlıurfa’da doğdu. Gerçek adı Müslüm Akbaş'tır.
 
Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları da repertuarına katarak Nilüfer’in "Olmadı Yar" isimli şarkısını, Teoman’ın "Paramparça" ve Tarkan’ın "İkimizin Yerine" adlı çalışmalarını da seslendirdi.
 
1979 yılında ilk defa İsyankar filmiyle kamera karşısına geçen Gürses, toplam 38 sinema filminde rol aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler