Müyesser Yıldız tahliye edildi

Müyesser Yıldız tahliye edildi

Müyesser Yıldız, tutukluluğunun 155. gününde ilk defa duruşmaya çıktı. Mahkeme duruşmanın ardından Müyesser Yıldız hakkında tahliye kararı verdi.

Odatv Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, tutukluluğunun 155. gününde ilk defa duruşmaya çıktı. Mahkeme Müyesser Yıldız'ın tahliyesine, Erdal Baran'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 6 Ocak 2021'e ertelendi.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşma öncesi, milletvekilleri, KUMPASDER üyeleri, kumpas mağduru askerler, Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Yıldız okurları adliye önüne geldi. Duruşmayı Odatv İmtiyaz Sahibi ve Sözcü yazarı Soner Yalçın, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu da takip etti.

Duruşmayı takip etmek için CHP Milletvekilleri Erdoğan Toprak, Gamze Taşcıer, Bülent Tezcan, Yıldırım Kaya, Utku Çakırözer, Mehmet Göker, Gülizar Biçer Karaca, Gülizar Emecan, Ali Haydar Hakverdi, Abdurraman Tutdere, Tekin Bingöl, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kırmızı Kedi Yayınevi'nin sahibi Haluk Hepkon, Cumhuriyet gazetesi yazarı eski CHP Milletvekili Mustafa Balbay da adliyede bulundular.

Duruşmada, tutuklu bulunan Erdal Baran savunma yaptı. Baran, bipolor bozukluğu olduğunu, ilaç aldığını ve katılmadığı toplantıları katılmış gibi, yaşamadığı olayları da yaşamış gibi anlattığını aktardı. 

Odatv Ankara Temsilcisi Müyesser Yıldız da duruşmada beyanda bulundu. Yıldız, "Huzurunuza gelmeme sebep olan, bir iddianame değil, bir intikamnamedir. O yüzden sözlerimin başında bu intikamnameye karşı herhangi bir savunma yapmayacağımı belirtmek istiyorum." dedi 

ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU
Tahliye kararı verilen Müyesser Yıldız, Sincan Cezaevi'nden bırakıldı ve özgürlüğüne kavuştu.

muyesser-yildiz-tahliye-resim-012.jpg

YILDIZ’DAN İLK AÇIKLAMA: KEŞKE AKP’DEN BİRİLERİNE DE…
Müyesser Yıldız tahliye sonrası yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Buradaki bir avuç insan inanılmaz şekilde direnç gösterdi, sessiz kalmadılar. Bir avuç bile olsak sessiz kalmadılar, sonuç aldılar. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan başta olmak üzere baronun bütün avukatlarına... Hiç yalnız bırakmadılar.  Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Kemal Bey nezdinde bütün CHP'lilere teşekkür ediyorum. Özellikle Utku Çakırözer... Hemen hemen her hafta geldi.

Meral Akşener'e çok teşekkür ediyorum. O da yalnız bırakmadı.

Temel Karamollaoğlu bu haksızlığı dile ona da teşekkür ediyorum.

Keşke AKP'den birilerine de teşekkür edebilseydim. Ki onlar beni CHP'lilerden İYİ Partililerden daha iyi tanır. Evet haberler geldi 'ya yanlışlık oldu. Sen vatanseversin biliyoruz. Geçecek bugünler...'

Geçecek tabi ki. Geçiyor da geçti de... Ancak burada sahip çıkılması gereken ben değildim. Hukuktu, basındı.

Çünkü neticede bir gün Türkiye bu, yaşıyor bu süreci, herkesin bu basına ihtiyacı olacak. Keşke onlardan birileri de ses çıkarsaydı. Bu hukuksuzluk girdabı adım adım hepimizi yutmaya devam ediyor. Eğer direnmezsek, ne biz 2023'ü görürüz ne süper ülkeyi görürüz, ne destan yazan ülkeyi görürüz. Önce hukuk devleti olmak zorundayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler