MÜYORBİR: Müzik yasağı tüm Türkiye'de kaldırıldı

MÜYORBİR: Müzik yasağı tüm Türkiye'de kaldırıldı

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), 1 Temmuz 2021 tarihinden bugüne uygulanan saat 24:00 sonrası müzik yasağının kaldırıldığını aktardı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 tedbirleri gerekçesiyle Temmuz 2021’den itibaren bar ve gece kulübü gibi yerlerde müzik yayınının saat 00:00’da sona ereceğini açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı, 10 Mayıs 2022’de müzik yayın saatini 01:00’e kadar uzatmıştı.

ÖNCE TURİSTİK YERLERDE KALDIRILMIŞTI

Bugüne kadar sanatçılar başta olmak üzere yurttaşların tepkisini çeken 'müzik' yasağı, son olarak 21 Haziran’da Antalya’da kaldırılmış, 22 Haziran’da da İzmir’de ileriye alınmıştı. Yasak, önceki gün Muğla'da da kaldırılmıştı.

MÜYORBİR: MÜZİK YASAĞI TÜM TÜRKİYE'DE KALDIRILDI

Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR) Twitter hesabından yasağın kalktığını duyurdu.

Paylaşımda "MÜJDE! Mutlulukla belirtmek isteriz ki müzik sektöründeki pandemi kısıtlamaları Türkiye genelinde kaldırıldı. Müzik sektörü için bu önemli kararda emeği geçen ilgili Bakanlıklara ve kişilere teşekkür ederiz. MÜZİĞİN HİÇ SUSMAMASI DİLEĞİYLE…" ifadeleri yer aldı.

YASAĞIN KALKMASINDA KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ETKİN ROL OYNADI

Öte yandan yasağın kalkmasında, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un önemli bir rol oynadığı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sayısız kez görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenilen Bakan Mehmet Nuri Ersoy, müzik yasağının turizm ve eğlence sektörüne verdiği zararın altını defalarca çizdi. Yapılan görüşmelerin sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikna olması sonrasında müzik yasağının kaldırılma kararı alındığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler