Navalni için Moskova'da gergin cenaze töreni

Navalni için Moskova'da gergin cenaze töreni

Ölümü tartışmalara yol açan Rus muhalefetinin önde gelen ismi Aleksey Navalni için başkent Moskova'da düzenlenen cenaze töreni, yoğun güvenlik önlemleri altında düzenleniyor.

RUSYA'da hapishanede hayatını kaybeden ülkenin önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni için başkent Moskova'da düzenlenen cenaze töreni başladı.

Navalni'nin cenazesi, törenin düzenlendiği kiliseye getirildi. Tören sırasında kalabalığın Rus yönetimi aleyhine sloganlar atması dikkat çekti.

Olası eylemlere karşı Moskova'da çok sayıda polis görevlendirildi. Kalabalık, kilise çevresinde cep telefonlarının da engellendiğini savundu.

Navalni'nin naaşı törenin ardından Borisovskoye Mezarlığı'na defnedilecek.

47 yaşındaki Navalni, 16 Şubat'ta Kuzey Kutbu'ndaki bir cezaevinde hayatını kaybetmişti. Kremlin, Rusya'nın Navalni'nin ölümünde herhangi bir dahli olduğunu reddetmiş ve Navalni'nin ölüm belgesinde de doğal nedenlerle öldüğü belirtilmişti.

Navalni'nin eşi Yulia Navalnaya ise, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Rusya lideri Vladimir Putin'e ateş püskürerek "Putin organize bir suç çetesinin lideri. Buna zehirleyiciler ve suikastçılar da dahil ama onlar sadece kukla. Asıl önemli olan Putin'e yakın olan insanlar - dostları, ortakları ve mafya parasının bekçileri" demişti.

Hükümete yönelik yolsuzluk karşıtı kampanyanın lideri olan Navalni, Almanya'da zehirlenme şüphesiyle uzun süre hastanede yattıktan sonra Rusya'ya dönmüştü ve 2021'den bu yana ülkenin ücra bir bölgesinde hapishanede tutuluyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler