Orada bayrağımızı da görmek isterdim

"Orada bayrağımızı da görmek isterdim"

Başbakan Erdoğan'dan, İmralı'nın mesajlarına ilk yorum...

Danimarka'da resmi temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ortak basın toplantısı düzenledi. Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında okunan çözüm sürecine yönelik mesajlarını 'olumlu gelişme' olarak değerlendiren Erdoğan, "Verilen mesajlar bizim sürekli verdiğimiz mesajlarla örtüşüyor" şeklinde konuştu. Erdoğan, kutlamada Türk Bayrağı'nın olmamasını da 'eksiklik' olarak yorumladı.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
 
"OLUMLU BİR GELİŞME"
Bu açıklamayı olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Ancak aslolan bu çağrının ötesinde uygulamadır. Burada Öcalan'ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak; onu en kısa zamanda görmek isteriz. Zaten uygulamaya geçtiği andan itibaren Türkiye'de ve bölgede hava değişecektir.
 
"BİZİM MESAJLARIMIZLA ÖRTÜŞÜYOR"
Buradaki mesajlar zaten bizim aylardır-yıllardır söylediğimiz şeylerdir. Burada beklenen ülkemizi terketmeleridir. O zaman bizim güvenlik güçlerimizin de zaten operasyon yapma gibi bir lüksü yoktur. Bunu defaatle söyledim. O zaman bu operasyonlar da biter. Verilen mesajlar bizim sürekli verdiğimiz mesajlarla örtüşüyor. Bunu da özellikle belirtmek isterim.
 
"TÜRK BAYRAĞI'NIN OLMAMASI CİDDİ EKSİKLİK"
Orada bayrağımızı da görmek isterdim. Bu sadece benim değil, 76 milyonun arzusudur. Bu tabii ciddi bir eksiklik olmuştur. Türk Bayrağı'nın orada olmayışı hala bu süreci olumsuz etkilemek amacında olanların provakatif yaklaşımıdır. Bunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Bunu da bir şov olsun diye söylemiyorum.
 
Bu süreci özellikle olumsuz etkilemek amacında olan bazı marjinal gruplar tarfından kötü yorumlayanlar olacaktır. Bu süreç, terör oyunlarını bozan bir süreçtir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler