Oy vermeye geleceklere İDO'dan akıl almaz engelleme

Oy vermeye geleceklere İDO'dan akıl almaz engelleme

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 23 Haziran tarihine kadar bazı şehirler arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), yarından başlamak üzere, yenilenecek olan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinin gerçekleşeceği 23 Haziran tarihine kadar bazı şehirler arası seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İDO tarafından duyurulan 21-23 Haziran arasını kapsayan iptallerin, seçimlerin yapılacağı tarihte gerçekleşmesi tepki çekti. İptal edilen seferler arasında Bursa-Yenikapı, Yenikapı-Bursa, Bandırma-Yenikapı, Yenikapı-Bandırma, Avşa-Marmara-Yenikapı-Bostancı ve Bostancı-Yenikapı-Marmara-Avşa seferleri bulunuyor.

İDO’dan yapılan açıklamalarda sefer iptalinin gerekçesi olarak tarife değişikliği gösterildi.

Öte yandan Bursa ve Bandırma’dan karayoluyla İstanbul’a ulaşım mümkünken, Balıkesir’e bağlı bir ada olan Avşa’nın deniz yolu dışında ulaşım imkânı bulunmuyor. Turistik bölge olan Avşa’nın, yaz aylarında ziyaretçi sayısının arttığı ve İstanbullular'ın bölgeyi sıkça tercih ettiği biliniyor.

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Seçim günü ve öncesinde İstanbul'a yapılan seferlerin iptal olmasının art niyetli bir karar olduğunu söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İDO'ya çağrıda bulundu.

Kaftancıoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hiçbir gerekçe göstermeden seçimi iptal edenler şimdi de seçmenler oy kullanmasın diye uğraşıyor. Tespit edebilseler Ekrem İmamoğlu'na oy verecek tüm seçmenleri bırakın İstanbul'dan memleketten sürgün edebilecek kadar gözleri dönmüş durumda. İstanbul'da kurdukları israf düzenini korumak isteyen bir avuç insan, milyonlarca İstanbullunun hakkını gasp etmeye devam ediyor.”

“SANDIKTAN KORKUYORLAR”
“Yaşadıkları çaresizlik öyle büyük ki sandıktan korkuyorlar. Halkın sandıkta gösterdiği iradeye, karara saygı duymadıkları için halkın en temel vatandaşlık hakkını bile kullanmasına tahammül edemez durumdalar. Seçimden hemen önce İstanbul seferlerinin iptal edilmesi tesadüf falan değil. Bu iptal kararı, koltuklarından kopmak istemeyen bir avuç insanın sandıktan korktuğunun göstergesidir. İDO'yu derhal bu hatadan dönmeye davet ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler