Polis çok sayıda gözaltı gerçekleştirdi! İZLE

Polis çok sayıda gözaltı gerçekleştirdi! İZLE

Polis, Taksim ve çevresinde aralarında gazeteci ve sanatçı olan çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Taksim Sıraselviler’de toplanan gruba polis müdahale etti. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi.
 
Gezi Parkı’na dün polisin müdahalesinin ardından bugün Sıraselviler Caddesi’nde toplanan yüzlerce kişilik gruba polis müdahale etti. Polisin dağıttığı grup bir süre sonra tekrar toplandı. Bu sefer polisle anlaşan grup oturma eylemi yaptı.
 
Göstericiler içerisinde bir grubun barikat kurması üzerine, polis anons yaparak barikatın kaldırılmaması halinde müdahale yapılacağını belirtti. Göstericilerden birkaçı polisle görüştü; polis barikatın kaldırılması şartıyla müdahale edilmeyeceğini belirtti.
 
Barikatın kaldırılmaması üzerine polis müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet polisleri gaz bombası atarken, TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) göstericilere gazlı su sıktı. Göstericilerin kaçmasının ardından barikat iş makinesiyle kaldırıldı. Firuzağa Caddesi’ne doğru çekilen göstericilerin taş atması üzerine polis tekrar müdahalede bulundu. Müdahalenin adından onalrca kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise İngiliz olduğu öğrenildi.
 
İstanbul Barosu'ndan yapılan açıklamaya göre saat 23.00 itibari ile gözaltına alınanların sayısının 350 olduğu bildirildi.
 
İNANILMAZ GÖRÜNTÜLER
 
taksim-resim-0666.jpg
 
Taksim'e çıkan eylemcilere polisten plastik mermi ile müdahale
 
Gaz bombası ve tazyikli suyu sıklıkla kullanan polis son günlerdeki olaylarda protestocuları boyalı mermi atan silahlarla da hedef aldığı dikkati çekiyor. Bugün İstiklal Caddesi'nde toplanmak isteyen bir gruba polisten müdahale geldi. Müdahaleye Akrep diye bilinen polis aracı da kullanıldı. Zırhlı aracın üst kısmındakı polis elindeki boyalı mermi atan silahı göstericilere yönlendirip art arda tetiğe bastı.
 
OYUNCU GONCA VUSLATERİ'NİN ABLASI DA GÖZALTINDA
Oyuncu Gonca Vuslateri, ablası Aslı Vuslateri'nin gözaltına alındığını twitter'da kişisel sayfasından açıkladı. Gonca Vuslateri daha sonra yaptığı açıklamada, ablasına ulaştığını durumunun iyi olduğunu ve avukatının yanında olduğunu açıkladı.
 
Yalan Dünya dizisinde canlandırdığı Vasfiye Teyze ve Eylem karakterleri ile tanıdığımız ünlü oyuncu Gonca Vuslateri'nin ablası Aslı Vuslateri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak gözaltına alındı. Gonca Vuslateri, Twitter'dan yazdığı mesajda "ABLAM : ASLI VUSLATERI GOZ ALTINA ALINMISTIR ! NEREYE GOTURDUKLERINI BILEMIYORUZ!" dedi.
 
Gonca Vuslateri daha sonra yaptığı açıklamada, ablasına ulaştığını durumunun iyi olduğunu ve avukatının yanında olduğunu açıkladı.
 
Gazeteci Gökhan Biçici de gözaltına alındı - İZLE
 
 
GÖKHAN BİÇİCİ İÇİN BASIN DUYURUSU
"Basına duyuru
 
Editörümüz Gökhan Biçici, 16 Haziran Pazar günü saat 18:00 sularında, Şişli'deki gösterileri görüntülemek ve haber yapmak amacıyla bulunduğu sokakta çevik kuvvet polislerince yakalanarak darp edilmiş, dakikalarca yerlerde sürüklenerek dövülmüştür. Kaşı yarılmış, gaz maskesi kırılmış, ipad'ine el konmuş ve kendisine gözaltına alındığını söyleyen polisler tarafından dört saat süreyle, yaralı ve elleri kelepçeli halde, nereye götürüleceği bildirilmeden ve hiçbir işlem yapılmadan bekletilmiştir. Arkadaşımız saat 23:30 itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği söylenerek Taksim AKM'nin önünde polis aracında bekletilmektedir. Gökhan Biçici'nin maruz kaldığı muameleyi şiddetle kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını, görüntüleri sosyal medyaya da yansımış olan sorumluların derhal ortaya çıkarılması ve cezalandırılmasını istiyoruz.
 
İMC TELEVİZYONU"
 
Ankara'da polis müdahalesi: 70 gözaltı
Öğle saatlerinde itibaren devam eden olaylarda 70 kişinin gözaltına alındığı, 6 polisin de yaralandığı bildirildi. Polis ekipleri, Kızılay Meydanı'na gelmek için toplanan gruplara müdahalesinin devam ettiği belirtildi.
 
taksimgozaltilari-sozcu-resim-066.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler