Polis Taksime çıktı! İZLE

Polis Taksim'e çıktı! İZLE

Gezi Parkına şafak baskını...

Gümüşsuyu Caddesi başında bulunan Süzer Plaza'nın önünde çevik kuvvet polisleri yığılıyor. Yaklaşık 20 çevik kuvvet otobüsü ve İETT otobüsleriyle getirilen polislerin ellerinde kaskları ve kalkanlarıyla bekledikleri görülürken, geniş çaplı güvenlik önlemleri alınıyor.
 
İstanbul'da polis ekipleri, Gezi Parkı direnişi sebebiyle eylemcilerin buluştuğu Taksim Meydanı'na çıkan yollarda güvenlik önlemlerini artırıyor. Gazetecilere bilgi veren polis yetkilileri, Gümüşsuyu ve Harbiye tarafından Taksim'e gireceklerini, Gezi Parkı'na ise herhangi bir müdahale olmayacağını belirtti.
 
MÜDAHALE BAŞLADI
Çevik Kuvvet ekipleri Taksim Meydanı'na çıktı. Polis araçlarından yapılan anonslarda Gezi Parkı'na herhangi bir müdahalede bulunulmayacağı belirtiliyor.
 
Polis AKM'deki resim ve pankartları indirdi. AKM'nin üstünde sadece Türk Bayrağı ve Atatürk resmi kaldı. Aynı şekilde Atatürk Anıtı'ndaki tüm pankartlar da kaldırıldı.
 
taksim-mudahale-sozcu-resim-06.jpg
Fotoğraf: Twitter- @eagunes
 
POLİSTEN TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE
Alanı dolduran eylemciler polise direnince polis de tazyikli su sıkarak müdahale etti.
 
VALİ SÖZ VERDİ, MÜDAHALE YAPILMAYACAK
Eylemciler hoparlörle anons yaptı: “Arbededen çıkan gruplar Vali'nin sözü vardır. Müdahale yapılmayacak. Arkadaki müdahaleyi durdurun. Birbirimize izin verelim 5 dakika dinlenelim. Gezi Parkı çıkışına gelin konuşalım.”
 
POLİS ARACINA ÇIKTI VE...
Alanda bazı eylemciler bekleyişlerini sürdürürken bir kısım ise polisin müdahale etmesi anında ne yapacaklarına, nasıl davranacaklarına karar vermek üzere Gezi Parkı'nda toplandı.
 
Polis aracına alınan bir direnişçi, araçtan Taksim Meydanı'na seslendi. 
 
Direnişçi, 'Arkadaki müdahaleyi durdurun. Direnip direnmeyeceğimize karar vermek için bir toplantı yapalım. Gezi Parkı girişinde toplanalım. Polis Gezi Parkı'na dokunmayacağının sözünü verdi. Çadırlara dokunulmayacağının sözünü verdi' şeklinde anons yaptı. 
 
POLİSTEN 'TAŞ ATMAYIN' BİZ DE GAZ SIKMAYALIM' ANONSU
 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler