Polise hain saldırı: 1 şehit

Polise hain saldırı: 1 şehit

Diyarbakır Silvan'da PKK'lı teröristlerin başından vurduğu polis memuru Necmi Çakır ve Görüse dağındaki çatışmada ağır yaralanan asker şehit oldu.

Silvan’da geçen salı 3 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek başlatılan operasyon devam ederken, teröristler bugün Özel Harekat polislerine keskin nişancı tüfeği Kanas ile ateş açtı. Ağır yaralanan polis memuru Necmi Çakır, helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

Özel Harekat polisi Necmi Çakır, ameliyata alındığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Şehit polis memurunun cenazesi Diyarbakır’da yapılacak törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon’a gönderilecek.

YARALI ASKER ŞEHİT OLDU


Diyarbakır’ın Görüse Dağı mevkiinde PKK’lı teröristlerle asker arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1′i ağır 2 asker yaralandı. Ağır yaralanan asker hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır Valiliği, Dicle İlçesi’nin dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü teröristlere yönelik Dicle Kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar, Kayaş mahalleleri ile Görüse Dağı Tepe arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıklayarak, bu bölgeleri de kapsayan bazı mahallelerde bugün saat 05.00′den ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Bu sabah erken saatlerde PKK’lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli düzenlenen operasyonlar sırasında Görüse Dağı kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Askerlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Dicle İlçesi kırsalında güvenlik güçleri PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürürken, yer yer çatışmaların olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler