Profesyonel tetikçi!

Profesyonel tetikçi!

Fenerbahçe kafilesine Trabzon'un Sürmene ilçesi girişinde yapılan silahlı saldırının şifreleri de çözülmeye başlandı.

Güvenlik uzmanları saldırının planlı ve profesyonelce işlendiğini şu ipuçlarına dayandırdı: Saldırı Rize değil de Trabzon'da yapıldı. Otobüs tam viyadüğe geldiği anda şarampole yuvarlanması için ateş edildi. Doğrudan araç şoförü hedef alındı. Otobüs üzerinde Fenerbahçe logosu olmamasına rağmen araç tespit edildi.

Tüm bu göstergeler otobüsün takip edildiğini ve bu saldırının profesyonel bir ekip tarafından önceden planlanmış bir eylem olduğunu gözler önüne serdi. Uzmanlar saldırı ile ilgili şu noktaların da altını çizdi:

1) Her iki atış da ıskalamadan hedefine ulaşmış. Böyle bir atışı ancak profesyonel bir tetikçi yapabilir.
2) Bir kurşun otobüsün ön camından, diğer kurşun da şoförün koltuğunun yanındaki camdan girmiş. İkisi de tam isabet.
3) 110 kilometre hızla giden bir otobüse saniyeler içinde iki atış yapıyorsunuz ve ikisi de hedefe ulaşıyor, sekme yok.
4) Amaç otobüsün yoldan çıkmasını ve kaza yapmasını sağlamak… Saldırı ile büyük zarar verip, ülkeyi derinden sarsmak hedeflenmiş.

ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS
Bu arada Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili olarak, “Adam öldürmeye teşebbüs”, “Olası kast ile birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs” ve “Mala zarar verme” suçlarından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Savcılıktan, delillerin toplandığını ve bir av tüfeğinin bulunduğunu, kriminal incelemelerin devam ettiği belirtti. Otobüs sürücüsünün başına isabet eden saçmanın da çıkarılarak incelemeye alındığını açıklayan savcılık, olayla ilgili Twitter’dan tehdit mesajları yazınca gözaltına alınan M. D.’nin sorgusunun sürdüğünü de bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler