Referandum AİHM'e taşınıyor

Referandum AİHM'e taşınıyor

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) mühürsüz oy pusulaları ile ilgili kararı için AİHM'e başvuruyor. CHP'nin dilekçesi AİHM'e bugün gönderilecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dilekçeyi canlı yayında imzaladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nün 20. gününde devam ediyor. Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde İzmit'te şehitlik ziyaretinde bulundu, dua etti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

“Dün çok sıcaktı, bugün daha iyi bir atmosferde yürüyüşümüzü gerçekleştirmiş olacağız. İzmit'in efsane belediye başkanı Leyla Atakan'ı ziyaret ettik, mezarlarında dua okuduk. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Adalet Yürüyüşümüzü yapıyoruz, bu artık toplumun her kesimi tarafından hissediliyor. 20 Temmuz'dan sonra Türkiye süratle bir parti devletine dönüştü. Diyanet'ten MİT'e kadar, BDDK'dan, bakanlıklara kadar her şey bir siyasal partinin şubesine dönüştü. Bu yürüyüşün bir anlamı da, biz kendi ülkemizde düşüncelerimizi ifade edebileceğimiz bir duruma gelmiş olması. Siyasi iktidarın bu yüzden bizim yürüyüşümüze kulak kabartması, dikkatle izlemesi en temel arzularımdan birisidir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Mühürsüz seçimle ilgili, referandumda malesef, YSK'nın aldığı karar nedeniyle referandum gayri meşru hale geldi, dilekçemizi hazırladık, AİHM'e başvuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler