Rektör Ayrancı'nın Boris Johnson'a mektubundaki 'işbirlikçilik' ayrıntısı!

Rektör Ayrancı'nın Boris Johnson'a mektubundaki 'işbirlikçilik' ayrıntısı!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı'nın İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a yazdığı mektuptaki ifade, bazı zihinlerde kafa bulanıklığı yaratmaya neden oldu.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, 29 Temmuz 2018 tarihli ve de Anadolu Ajansı tarafından geçilen "Çankırı Karatekin Üniversitesi rektörü Ayrancı'dan Boris Johnson'a mektup" başlıklı haberde, satır aralarında yer alan ve Rektör Ayrancı'ya atfen kurulan cümle, duyarlı Çankırılı'nın kafasını karıştırdı.

İsterseniz gelin önce Rektör Ayrancı'nın AA imzalı haberine bakalım:

"Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayrancı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a mektup yazarak Üniversite Akademik Yıl Açılış törenine davet etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, mektubunda, Çankırı kültüründe yer alan "yaran"ı tanımlayarak yaranlığın kelime anlamı dostluk ve kardeşlik ifadelerine vurgu yaptı.

Mektupta yaran kültürünün değerlerinin aynı zamanda Anadolu kültürünün temelleri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Ayrancı, sermaye gücünün insanları, kültürleri ve farklılıkları yok ettiği; tek tip modellemeler yarattığı çağda, kadim geleneklerin ve insan olma özelliğinin korunmasını talep etti.

Zayıf statüde bulunan toplulukların himaye edilmesi için Johnson’dan Türkiye’ye destek vermesini isteyen Ayrancı mektubunda, Türk üniversitelerinin ve özellikle Çankırı Karatekin Üniversitesinin öğretim üyelerinin, eserlerinin, kaynak eserlerin Birleşik Krallık bilim ürünleri ile çok yakın temas içinde olduklarını, iki ülke arasındaki akademik ve kültürel ilişkileri önemsediklerini ifade etti.

Ayrancı, Johnson’ın yeni görevinin Türkiye- Birleşik Krallık ilişkilerinin gelişmesine ve yeni akademik iş birliklerine vesile olacağı temennisinde bulundu.

Başbakan Boris Johnson’a Çankırı’ya özgü bazı hediyeler de gönderen Hasan Ayrancı, Johnson’ı Üniversite Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılmaya ve buradan Müslüman ülkelere seslenmeye davet etti. "

Ulusal medyada ve sayısız internet sitesinde yer alan haber aynen yukarıdaki gibi yayımlandı...

GELELİM MEKTUPTA YER ALAN 'İŞBİRLİKÇİLİK' AYRINTISINA!
Mektupta yer alan "... Zayıf statüde bulunan toplulukların himaye edilmesi için..." İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan destek istediği belirtilen Prof. Hasan Ayrancı'ya, konuya açıklık getirmesi için aşağıdaki 3 soruyu sormakta beis görmüyoruz:

- Var olduklarından bu yana oluşturdukları imparatorluklar ile 'sömürgeci' zihniyetin en önde yer alan İngiltere'nin mevcut Başbakanı'ndan hangi "zayıf statüde bulunan topluluklar' için, ne desteği istiyorsunuz?

- İşaret ettiğiniz "zayıf statüde bulunan topluluklar" arasında Türkiye ve hemen akabinde Çankırı mı bulunmakta?

- Kasteddiğiniz bütün bunlar değil de; Türkiye'nin "Zayıf statüde bulunan toplulukların himaye edilmesi için" vatandaşı olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin Boris Johnson aracılığı ile İngiltere'den alacağı destekle işaret ettiğiniz topluluklar karşısında sahip olacağı 'yeni yetiler' (!) ile işbirliği içerisinde bulunacağı 'sömürgeci ülke'nin (!) taktikleri ile benzer bir seviyeye yükselmesi konusunda ter mi akıtıyorsunuz?

Sayın Ayrancı; Ardı ardına sıraladığımız 3 soruya yanıtınızı beklediğimizi bilmenizi ister, şayet kamuoyunu tatmin edici bir yanıtınız olmaz ise şahsınızla ilgili olumsuz düşüncelerimizin katlanarak büyüyeceğini bilmenizi isteriz.

Sözcü18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler