Şanlıurfa'da teröristlerle polis arasında çatışma

Şanlıurfa'da teröristlerle polis arasında çatışma

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde iki farklı noktada çıkan çatışmada canlı bomba oldukları tahmin edilen 4 PKK'lı terörist öldürüldü.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Kaymakamlık ve Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı saldırı hazırlığında olan Suriye uyruklu PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 terörist ölü ele geçirilirken, yanlarında bulunan 29 kilo patlayıcı ise imha edildi.

AA'nın geçtiği habere göre güvenlik güçleri, Viranşehir-Mardin Kızıltepe karayolunun 21. kilometresinde durumlarından şüphelendikleri 2 motosiklette bulunan 4 kişiyi durdurmak istedi.

Zanlılar, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışınca çatışma çıktı. Çatışmada motosikletlerdeki 3 kişi etkisiz hale getirildi. Olayda yaralı olarak ele geçirilen bir terörist ise ambulansla hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti. Polis ekipleri, yaptıkları incelemede motosiklete yerleştirilmiş, içinde 20 kilogram TNT bulunan düdüklü tencereyle bir miktar patlayıcı ve bomba düzenekleri ele geçirdi. Motosikletlere yerleştirilen patlayıcılar, geniş güvenlik önlemlerinin ardından kontrollü şekilde imha edildi. Patlamada yaklaşık 2 metre derinliğinde çukur oluştu.

BOMBALI SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDILAR
Yaklaşık bir saat trafiğe kapatılan Viranşehir-Kızıltepe karayolu, kontrollü patlatmanın ardından ulaşıma açıldı.  Güvenlik kaynakları, Suriye uyruklu terör örgütü mensuplarının, Viranşehir Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı bombalı saldırı hazırlığında olduğunu belirtti. Bu arada, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı da olay yerine gelerek incelemede bulundu. Olay yerinde ele geçirilen 2 silah, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Suriye’den eylem için Viranşehir gelen teröristlerin 15 gün boyunca ilçede bulunan Suriyelilerin işlettiği kuyumcu ve bazı esnafla temas halinde oldukları saptanması üzerine polis, bu işyerlerine operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda Suriyeli olduğu öğrenilen 5 kişi gözaltına alınırken, öldürülen teröristlerle irtibatlı olduğu ifade edilen 10 kişinin ise arandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler