Saray ile Başbakanlık arasında büyük kriz iddiası

Saray ile Başbakanlık arasında büyük kriz iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasının ardından AKP içinde başlayan “siyasi çekişme”, kamu ihalelerine sıçradı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın bir ekip, Erdoğan’ın yakın çevresine verilen kamu ihaleleri ile ilgili bilgileri toplamaya başladı. Bürokratlar da bu ekibe adeta dosya yağdırıyor. Bu esnada en çok ismi geçen kişiler ise Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım ile halen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği görevini yürüten Fahri Kasırga oldu. Bir dönem adı Ergenekon sanıkları ile anılan Fahri Kasırga ile ilgili iddialar Başbakanlık ekibine ve muhalefet partilerine sızdırıldı. Bu da, Ankara’da gizliden bir “dosya savaşı"nın başlamasına yol açtı. Bu durum, Ankara’da AKP’deki asıl kavganın 7 Haziran seçimleri sonrasında ve “yolsuzluk dosyaları” üzerinden yapılacağının işareti olarak algılandı.

KASIRGA GİBİ ESMİŞ
Taraf'ın haberine göre, Ankara’da krize yol açan ve elden ele dolaşan dosya, Fahri Kasırga’nın oğlu Mehmet Serdar Kasırga’ya ait LST (Locksmith Software Technologies) isimli firmaya, kamu kurumları tarafından verilen ihaleleri içeriyor. Dosyada, bu ihalelerle ilgili yapılan usulsüzlük işlemleri de ayrıntılı olarak anlatılıyor. Taraf’ın da ulaştığı dosyada yer alan bilgilere göre, ODTÜ yerleşkesi içinde ve 2005 yılında kurulan şirket son yıllarda, kamu kurumlarının tüm yazılım işlemlerini almaya başladı. Şirketin ismi İngilizcede çilingir anlamına geliyor. Şirketin sahibi Serdar Kasırga da Rize’nin Çayeli ilçesi ve Çilingir köyü nüfusuna kayıtlı olması, şirketin ismini daha da anlamlı kılıyor.

KOZMİK İŞLERİ ÜSTLENDİ
LST isimli yazılım firması, Ankara’da üstlendiği birçok işi zamanında bitirememesi nedeniyle tanınıyor. Bir de, MİT ve Emniyet, Tübitak gibi kritik kurumlarda aldığı işler ile anılıyor. Kozmik bilgilerin yer aldığı söz konusu güvenlik birimlerinin yazılımlarının, çok genç bir firmaya emanet edilmesi de güvenlik birimleri arasında farklı bir tartışmaya yol açtı. Örneğin, şirket 2013 yılında bir güvenlik kurumunun, “yazılım işini” aldı. İhalenin kazanılmasının üzerinden altı ay geçmesine rağmen şirket, yazılımla ilgili çalışmalara başlamadı. Bunun üzerine güvenlik kurumu, şirket ile olan sözleşmesini fesh ederek, LST’yi bir daha iş yapılmayacak firmalar listesine koydu. Buna rağmen, Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kritik kamu kurumlarında, ardı ardına yazılım işleri almaya devam etti. Söz konusu şirketin son beş yılda üstlendiği yazılım işlerinin tutarının ise 100 milyon doları geçtiği tahmin ediliyor. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler