Seçim gecesi balkon kavgası

Seçim gecesi balkon kavgası

7 Haziran hezimetinin ardından Davutoğlu, Erdoğan'ın uyarısıyla balkon konuşması yapmak zorunda kalırken, AKP'li vekiller arasında izdiham yaşandı.

Taraf'ın haberine göre, Türkiye siyasi hayatına AKP ile birlikte giren balkon konuşmaları, 7 Haziran'da eskilerle yeniler arasında kavga nedeni oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine balkon konuşması yapma kararı alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, balkona kimlerin çıkacağına yönelik bir uyarıda bulunmadı. Bunun üzerine, herkes balkona çıkmak istedi.

Ancak, görevlilerin sınırlı sayıda vekilin balkona çıkabileceğine yönelik uyarısı üzerine eski vekillerle yeni vekiller arasında itişmelere varan tartışma yaşandı. Ancak, tartışmadan korumaları olan eski vekiller ve parti yöneticileri karlı çıktı. Korumaların desteği ile partide bulunan tüm üç dönemlikler, Davutoğlu ile birlikte balkona çıkarken, ilk kez seçilen bir çok milletvekili ise Başbakan'ı, partide bulunan odalardan izlemek zorunda kaldı. Yeni seçilen bir AKP'li vekil bu durumu, “Korumalar kalabalığa yara yara vekillerini balkona çıkardı. Bizim korumamız olmadığı için balkona da çıkamadık” diyerek tepki gösterdi.

KONUŞMA İÇİN AYRI METİNLER HAZIRLANDI
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, balkon konuşması için önceden bir kaç metin taslağı hazırlandı. Metinler daha çok, AKP'nin seçimden zaferle çıkması üzerine kuruldu. Ancak seçim sonuçlarının gelmesi ile birlikte, balkon konuşmasının yapılmaması yönünde görüş oluştu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan gelen talimat üzerine ise Başbakan Davutoğlu, balkon konuşması yapmak zorunda kaldı. Bu kez de, seçmen krizi ortaya çıktı. Sonuçların kötü olması nedeniyle partililer Genel Merkeze gelmedi. Parti yöneticileri de, seçmenlerin taşınması konusunda bir program hazırlamadı. Balkon konuşması kararı alınması üzerine acil olarak, seçmen bulunması karalaştırıldı. Bunun için, Keçiören, Sincan teşkilatlarından faydalanıldı. Büyük kısmı belediye çalışanlarından oluşan seçmenler, acil olarak AK Parti merkezine taşınarak Başbakan Davutoğlu'nun, balkon konuşmasına dinlemesi sağlandı. Davutoğlu'nun konuşma metni, parti yöneticileri tarafından da beğenilmedi.

ARINÇ, GÖKÇEK'İ BALKONDAN ATTI!
Öte yandan Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Seçim gecesi Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasının yankıları sürüyor. Gelen kulis bilgilerine göre, Davutoğlu balkona çıkmadan Gökçek ve Arınç arasında bir tartışma yaşandı. Balkondaki yerini Davutoğlu’dan önce alan Gökçek’i gören Bülent Arınç’ın ‘o varsa ben çıkmam’ dediği, ardından Davutoğlu ile yapılan küçük bir istişare toplantısının ardından Gökçek’in balkondan indirildiği ve Arınç’ın daha sonra balkona çıktığı öğrenildi.

balkon-arinc-gokcek-sozcu-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler