Suriye'de askeri törene kanlı saldırı… Kamikaze dron: 100 ölü

Suriye'de askeri törene kanlı saldırı… Kamikaze dron: 100 ölü

Suriye’nin Humus bölgesinde, Harp okulu mezuniyet töreni drone saldırısına hedef oldu. Aralarında sivillerin de bulunduğu 100'e yakın kişi hayatını kaybetti. Saldırıda, Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas'ın da öldüğü iddia edildi.

SURİYE’nin Humus bölgesinde düzenlenen Harp okulu mezuniyet töreni drone saldırısına hedef oldu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, saldırıdaki can kaybının 100’e yükseldiği aktarılarak, 120’den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Suriye', saldırı sonrası 3 günlük yas ilan edilirken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Saldırıyı henüz üstlenen de olmadı.

"SURİYELİ BAKAN ÖLDÜ" İDDİASI

Öte yandan törende bulunan Suriye Savunma bakanı Orgeneral Ali Mahmud Abbas'ın da saldırıda hayatını kaybettiği iddia edildi. Ancak Şam yönetimine yakın kaynaklar Orgeneral Abbas'ın saldırıdan dakikalar önce tören alanından ayrıldığını belirtiyor.

BM: ENDİŞE VERİCİ

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, hem Suriye’deki askeri akademi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan saldırı hem de Suriye ordusunun misilleme saldırılarından derin endişe duyduğu bildirildi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Genel Sekreter, aynı zamanda Suriye ordusunun Suriye’nin kuzeybatısının farklı yerlerinde düzenlediği misilleme saldırılarından da derin endişe duyuyor” diyen Dujarric, ülke genelinde ateşkesin siyasi çözüm için gerekli olduğunu kaydetti. Dujarric, Guterres’in Suriye’de her türlü şiddeti kınadığını ve taraflara uluslararası hukuk uyarınca yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yaptığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler