Taksim'de polise kalaşnikoflu saldırı

Taksim'de polise kalaşnikoflu saldırı

Saldırgan, silahını bırakarak kaçmayı başardı.

Taksim Meydanı’ndaki sular idaresinin önünde bekleyen Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne ait SES aracına bir kadın Kalaşnikof (AK47) ile ateş etti. Silahı olay yerinde bırakan saldırgan Tarlabaşı yönüne doğru kaçtı ve ara sokaklarda izini kaybettirdi. Araçta kurşun delikleri görüldü. Saldırı sırasında ölen ya da yaralanan olmazken çevrede güvenlik önlemi alan polis, silahın üzerini naylon poşet ile kapattı. Görgü tanıklarının verdiği ilk bilgilere göre 1,60 boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi. Polisin, kaçan kadını arama çalışmaları sürüyor.

SALDIRGAN 25-30 YAŞLARINDA BİR KADIN
Görgü tanıklarının ifadesine göre söz konusu kadının polis aracının bulunduğu noktaya geldiği ve beraberinde getirdiği uzun namlulu silahı çıkararak en az 10 el ateş ettiği öğrenildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE
Öte yandan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok’un, bazı yardımcıları da olayı yerinde değerlendirmek için Taksim Meydanı’na geldi. Olay Yeri İnceleme ekipleri, detaylı bir inceleme başlattı. Saldırgan’ın bırakıp kaçtığı silahın, Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderileceği öğrenildi. Çevredeki güvenlik kamera görüntülerinin inceleneceği belirtildi.

ŞÜPHELİ PAKET ALARMI
Saldırının ardından bir de şüpheli paket alarmı verildi. Olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler