Trabzonspor, Konyaspor karşısında avantajı kullanamadı: 2-2

Trabzonspor, Konyaspor karşısında avantajı kullanamadı: 2-2

Trabzon'da toplam 109 dakika oynanan karşılaşmada Trabzonspor ile Konyaspor sahadan birer puanla ayrıldı. Bordo-mavililer gollerini penaltıdan atarken, konuk ekip 2 farkı kapatıp maçı 10 kişi tamamladı.

SPOR Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki mücadele 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Bordo-mavililer yenilmezliğini 6 haftaya çıkarırken, yeşil-beyazlıların galibiyet hasreti 5 maça çıktı.

Trabzonspor 14’te Bakasetas, 27’de Trezeguet’nin penaltılardan attığı gollerle 2-0 öne geçti. 45+8’de çok şık bir gol atan Diouf, 54’te ise skoru 2-2 yaptı. Konyaspor’un beraberlik golü 4 dakika boyunca VAR’da kontrol edildi. Konuk ekipte Ikpeazu 82’de takımını 10 kişi bıraktı. 87’de Trabzonspor’un 3. penaltı atışı için sevinci VAR’da elle kontrol kararı verilince yarıda kaldı.

Trabzonspor’da Trezeguet ve Bakasetas gördükleri sarı kartlarla gelecek hafta cezalı duruma düştü.

İlk yarıda 8, ikinci yarıda ise 11 dakika uzatmanın verildiği ve 109 dakika oynanan karşılaşmanın ardından Trabzonspor 12 maçla 22 puana, Konyaspor ise 13 maçla 21 puana yükseldi.

Dünya Kupası nedeniyle verilecek ara öncesi son haftada Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanına gidecek. Konyaspor da Kayserispor’a konuk olacak.

13’TE VAR’DAN PENALTI GELDİ!

Adil’in köşe vuruşu sonrasında ceza sahasında devam eden pozisyonda Trezeguet’ye yaptığı hareketi hakem Zorbay Küçük, VAR ekranından izledi. Penaltı noktasını gösteren hakem, Adil’e de sarı kart gösterdi.

Topun başına geçen Bakasetas vuruşunda kaleci Sehic’i geçmeyi başararak Trabzonspor’u 1-0 öne geçirdi.

ENFES ŞUT, ENFES KURTARIŞ

Maçın 26. dakikasında Trabzonspor gole çok yaklaştı. Hamsik’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Sehic çok iyi uzanarak topu kornere çeldi. Golü önleyen Konyaspor kalecisinin kurtarışını Hamsik alkışladı.

DEVAMINDA PENALTI GELDİ!

Sehic’in Hamsik’in şutunu kornere çelmesiyle devam eden oyunda Trabzonspor ikinci penaltısını kazandı. Yine Hamsik’in şutunda kaleye doğru giren topa elle müdahalede bulunan Michalak penaltıya neden oldu.

27. dakikadaki penaltıyı bu kez Trezeguet kullandı. Mısırlı oyuncu sert şutla takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı.

DIOUF’TAN ENFES GOL

İlk yarının sonuna eklenen 8 dakikalık duraklamanın son anlarında Konyaspor farkı 1’e indirdi. Diouf, Trabzonspor savunmasından seken topta Bartra’dan çok iyi sıyrılıp top yere düşmeden klas bir şut çekerek kaleci Uğurcan’ı çaresiz bıraktı ve 45+8’da skoru 2-1 yaptı.

DIOUF YİNE SAHNEDE! 4 DAKİKALIK KONTROL

Konyaspor 54. dakikada 2. gol sevincini yaşadı. Hadziahmetovic’in sol kanattan seri şekilde çizgiye indiği pozisyonda Trabzonspor savunması müdahalede edemedi. Diouf yerden gelen topu zor pozisyonda filelere gönderdi. Bu pozisyonda bordo-mavili oyuncular topa elle temas olduğu yönünde itirazda bulundu.

Golü veren Zorbay Küçük, 4 dakika boyunca VAR odasından karar bekledi. İki takım oyuncuları da bekleyiş sırasında itirazda bulunurken 58. dakikada gol kararı çıktı: 2-2

3'ÜNCÜ PENALTI VAR’DAN DÖNDÜ

87. dakikada Trabzonspor 3. kez penaltı kazandı ancak karar iptal edildi. Uğurcan’ın Bartra’ya kontrol müdahalesi sonrasında Zorbay Küçük beyaz noktayı gösterdi. Ancak Konyasporlu oyuncular, Bartra’nın topu elle müdahale ettiği yönünde itirazda bulundu. İspanyol futbolcu yüzüne aldığı darbe nedeniyle tedavi görürken, hakem pozisyonu ekran izleyip penaltıyı iptal etti.

Süper Lig'de günün sonuçları
Gaziantep FK 1-2 Kayserispor
Antalyaspor 4-2 Fatih Karagümrük

TFF 1. Lig'de günün sonuçları
Denizlispor 4-3 Tuzlaspor
Samsunspor 1-0 Göztepe
Eyüpspor 2-1 Altınordu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler