Twitterda büyük kapışma!

Twitter'da büyük kapışma!

Gülen cemaatinden THY Marka müdürüne tepki

THY Marka Müdürü Serdar Öztürk'ün twitter'da Fethullah Gülen hakkında attığı bir tweet sosyal medyada olay oldu. Öztürk tweeti için özür dilerken, Gülen de yaptığı açıklamada 'hakkımı helal ediyorum' dedi.
 
Radikal'den Tevfik Şahin'in haberine göre, Twitter’da devam eden dershane tartışması kapsamında Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan’a hakaret etmek için hazırlanan ve Zaman gazetesi yazarı İbrahim Öztürk tarafından RT edilen bir fotoğrafa tepki gösteren Öztürk "bi akp’li fetrullah hocayi bir kizla bule halvet halde hasna fisneli capslese, sonra bi da sen vs biz de eglensek" (tivitin orijinal hali korunmuştur) tivitini attı.
 
Öztürk’ün bu mesajı üzerine twitter’da kısa sürede organize olan gruplar #ThyBuLekeyiTemizle ve #THYGönderŞuTerbiyesizi başlıklarıyla Öztürk’e tepki gösterdi. Bu tepkilere cevap AK Parti cephesinden geldi. Çok sayıda kullanıcı Başbakan Erdoğan ile ilgili hazırlanan fotoğrafı ve bunu RT eden İbrahim Öztürk'e tepki gösterirken Serdar Öztürk'e de sahip çıktı.
 
Tepkiler üzerine sosyal paylaşım sitesinden açıklama yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY Müdürü ne maksatla olursa olsun edep dışı attığı tweet'i kabul etmemiz mümkün değildir gereken yapılacaktır" dedi. Hamdi Topçu'ya cevap AK Parti'nin gayrı resmi sosyal medya yöneticisi akkulis ve son olarak partiden gönderilmeden önce İdris Bal'la polemiğe giren Rahmi Kopar'dan geldi. Topçu 'gereğinden erken davranmaması' konusunda 'uyarıldı'.
 
'ÜZGÜNÜM'
Bu açıklamaların ardından twitter hesabından açıklama yapan Serdar Öztürk üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:
 
Attığım bir tweet dolayısıyla bazı kötü niyetli kişilerin bilinçli bir şekilde bir linç kampanyası başlattığını hayret ederek izliyorum. Bu açıdan ilgili tweet'in hangi konjektürde atıldığını, maksadını ve sonuçlarını kısaca açıklamak istiyorum. Paylaşılan resmin yanlışlığını göstermek amacıyla, yapılan yanlışın doğuracağı olası çatışmayı alaycı ve ironik bir dille eleştirmek isterken kullandığım ifadelerin yanlış anlaşılması oldukça üzücü. Niyetim ve kastım çok net! Karşı tarafa ironi yapayımda, kışkırtıcı mesajlar yaymasınlar diye başvurduğum dil ve kullandığım tarz ise yanlış anlaşılmaya oldukça açık. Sürecin gelişimini, niyetimi ve kalbimdekileri paylaşmak istedim. Bazı iyi kalpleri kırdığımı görmekten dolayı da ayrıca üzüldüm.
 
GÜLEN: ŞAHSİ HAKLARIMI HELAL EDİYORUM
Tartışmalara son cevap da Fethullah Gülen’den geldi. Gülen’in internet sitesi Herkul.org’da editörlük yapan ve Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Osman Şimşek, Gülen’in bu konudaki görüşlerini twitter hesabından takipçilerine iletti:
 
Bamteli çekimi yaptığımız sohbetten yeni çıktık; #ThyBuLekeyiTemizle etiketiyle yazılanlara henüz muttali oldum; çok üzüldüm.
 
Daha önce de hakaret, istihza, incitici söz ve kötü davranışın zatında çirkin olduğunu kimden kaynaklanırsa kaynaklansın ve muhatap kim olursa olsun kınanması gerektiğini yazmıştım. Haddi aşan malum mesajı da kınayıcı bir iki cümle yazmaya hazırlanırken Hocamızın yanına vardım.
 
Muhterem Hocamızın da üzülmüş olduğunu gördüm; "Acaba ne düşünüyor?" derken şunları söylediğini not ettim: "İnsan hata yapabilir, sürç-i lisan olmuştur. Ben şahsî haklarımı helal ediyorum. Dostlarımın da o türlü çirkinlikleri görmezlikten gelmelerini ve dil iffetini muhafaza etmelerini arzuluyorum."
 
"Lütfen, biz çirkin söz ve kaba davranışlarla hiç kimseyi rencide etmeyelim. Mü'min üslubundan katiyen ayrılmayalım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler