Ünlü fotoğrafçı Knut Bry Yunanistan'da 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı

Ünlü fotoğrafçı Knut Bry Yunanistan'da 'casusluk' suçlamasıyla tutuklandı

75 yaşındaki Norveçli ünlü fotoğrafçı Knut Bry, cuma günü (dün) Midilli adasında 'casusluk' suçlamasıyla önce gözaltına alındı sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yunanistan'ın Midilli adasında tutuklanan 75 yaşındaki Norveçli fotoğrafçı Knut Bry, avukatı ve destekçilerinin asılsız olarak nitelendirdiği 'casusluk' suçlamalarıyla dün (cuma) mahkemeye çıkarıldı.

Göçmenlere ve mültecilere yardım eden yerel bir kuruluşla çalışan ünlü fotoğrafçı Knut Bry, geçtiğimiz çarşamba günü adanın ana limanı Midilli'de fotoğraf çekerken gözaltına alındı.

Norveç Büyükelçiliği'nin Associated Press'e yaptığı açıklamada, Büyükelçiliğin Knut Bry'e konsolosluk çerçevesi içerisinde yardım sunabileceğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak Knut Bry'in avukatı Haris Petsikos, Bry'nin savunmaını pazartesi günü resmen sunacağını ifade etti.

Avukat Petsikos, "Müvekkilim elbette casusluk iddialarını hiçbir koşulda kabul etmiyor" dedi. Petsikos; "Dava dosyasında onu suçlayan hiçbir şey görmüyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Bilindiği gibi ülkemiz kıyılarına yakın bir konumda bulunan Midilli adası, yüz binlerce insanın Irak ve Suriye'deki savaşlardan kaçtığı ve 2015-16'dan bu yana yaşanan mülteci krizi sırasında Avrupa Birliği'ne girişin en yoğun olduğu bir bölge.

Fotoğraf: (AP/Panagiotis Balaskas)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler