Valiliklerden Kur'an kurslarında yüz yüze eğitim izni

Valiliklerden Kur'an kurslarında yüz yüze eğitim izni

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talebi üzerine Kur'an kurslarında da yüz yüze eğitimin tekrar başlaması için valilikler karar almaya başladı. 81 İlin valisi, Diyanet'ten gelen yazıyı, sorgulamadan uygulamaya geçiş yaptı.

Samsun, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Kocaeli valilikleri il hıfzıssıhha kurullarını toplayarak, hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarının açılması ve kursiyerler ile öğreticilerin sokağa çıkma yasağı ve toplu taşıma kısıtlamasından muaf tutulmalarını kararlaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı 10 Şubat 2021 tarihinde il müftülüklerine resmi yazı göndererek, 1 Şubat’ta Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında alınan karar gereğince 15 Şubat’tan (dün) itibaren hafızlık eğitimi veren Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime geçileceğini bildirdi.

Kabine toplantısı kararı ve Diyanet’in bu yazısı üzerine valilikler de Kur'an kursları için karar almaya başladı. Bu kapsamda Şanlıurfa ve Kocaeli Valilikleri İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları doğrultusunda Kur'an kurslarında tekrar yüz yüze eğitime başlanıldığını duyurdu.

ÇANKIRI'YA GELEN YAZI
UYGULAMAYI BAŞLATMAYA YETERLİ GÖRÜLDÜ
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Çankırı Valiliği'ne gelen resmi yazı, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun toplanmasına gerek duyulmadan uygulamanın start almasını sağladı. Edinilen bilgilere göre, Valilik, konuyla ilgili olarak Diyanet'in gönderdiği resmi yazıyı yeterli görerek ilgili kurulun toplanmasına gerek bırakmayarak, başta Merkez olmak üzere ilçelerde kapalı tutulan eğitim kurumlarının açılması talimatını gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler