Ve Deniz Yücel serbest bırakıldı

Ve Deniz Yücel serbest bırakıldı

Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel serbest... Reuters haber ajansı, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Yücel'in tahliye edildiğini duyurdu. Alman Dışişleri Bakanlığı da tahliyeyi doğruladı.

Alman “Die Welt” gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel serbest bırakıldı. Yücel'in avukatı, gazetecinin tahliye edildiğini duyurdu. Alman Dışişleri Bakanlığı da tahliyeyi doğruladı.

Almanya’ya ziyaretinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Merkel ile dünkü ortak basın toplantında Deniz Yücel'ın tutukluluğu ile ilgili olarak ''Ümit ederim kısa sürede duruşması yapılır ve bir sonuç elde edilir. Her duruşma bir umuttur'' demişti.

27 ŞUBAT'TA TUTUKLANMIŞTI
Hem Türk hem de Alman vatandaşı olan Deniz Yücel 14 Şubat 2017'de ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmış ve 27 Şubat'ta da terör suçlamasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti.

hosgeldin-deniz-resim-02.jpg

İDDİANAME HAZIRLANDI TAHLİYE ÇIKTI
Alman "Die Welt" gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'e hakkında hazırlanan iddianame ile birlikte tahliye edildi. İddianamede  Yücel'e 4 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Deniz Yücel,  geçen yıl 14 Şubat'ta gözaltına alınmış, 27 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından tutuklanmıştı. Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Yücel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı iddianameyi  tamamladı. İddianamede, Yücel hakkında, "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianameyi kabul eden İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi Yücel'in tahliyesine karar verdi. 

Yücel'in avukatı Veysel Ok da, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı" dedi.

DENİZ YÜCEL KİMDİR?
Deniz Yücel, 10 Eylül 1973 tarihinde Flörsheimam Main, Almanya‘da doğmuştur. Berlin Özgür Üniversitesi‘nde siyaset bilimi okudu. Deniz Yücel, 1999 yılında meslek hayatına başladı. Gazeteciliğinin yanı sıra köşe yazıları ve yazarlığıyla da tanındı. 2002 yılında haftalık Jungle Wold gazetesi, 2007 yılında ise Die Tagezzeitung gazetelerinde çalıştı. 2015 yılında Die Welt gazetesinde çalışmaya başladı ve gazetenin Türkiye temsilciliğini üstlendi. Deniz Yücel, 2011 yılında Kurt Tucholsky Edebi Yayıncılık ödülüne layık görüldü. 2014 yılında bir grup gazeteci arkadaşıyla birlikte Hate Poetry adı altında oluşturdukları ırkçılık karşıtı gösteri için Almanya‘da yılın gazetecisi seçildi. Deniz Yücel, 2014 yılında Gezi Parkı Protestolarını esas alarak bir “Muhalif Türkiye” portresi çizdiği Taksim İst Überll (Her Yer Taksim) isminde bir kitap yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler