Ve PKK'dan misilleme!

Ve PKK'dan misilleme!

PKK, Diyarbakır - Bingöl karayolunu yeniden kapattı...

Diyarbakır–Bingöl karayolunu 23 Mayıs’tan 16 Haziran’a kadar ulaşıma kapatan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H ile bazı örgüt yandaşları dün yeniden başlattıkları yol kapatma eylemini sürdürüyor. Lice’nin Yolçatı köyündeki PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin kaldırılmasından ardından Lice-Hani yolunu trafiğe kapatan örgüt, biri otobüs 3 aracı ateşe verdi. Jandarma ise Bingöl ve Diyarbakır yolunu ‘güvenlik gerekçesi’ ile ulaşıma kapattı.

PKK’nın gençlik ve milis yapılanması tarafından geçtiğimiz günlerde 24 gündür trafiğe kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolu KCK’nın çağrısı üzerine açılmıştı. Yolu trafiğe açan örgüt, bölgedeki eylemini yolun kenarına kurduğu çadırlarda sürdürüyordu. Ancak Lice’nin Yolçatı köyüne dikilen heykel için yıkım kararının verilmesinden sonra yol kapatma eylemlerine yeniden başlandı. Diyarbakır Valiliğinin, heykel için suç duyurusunda bulunması Lice Cumhuriyet Savcılığının da soruşturma başlatması üzerine günlerdir eylemlerini yol kenarındaki çadırda sürdüren eylemciler dünden beri yolu trafiğe kapattı.

Heykelin bugün kaldırılması üzerine ise bazı eylemciler kapalı yola alternatif olarak kullanılan Lice-Hani yolundaki araçları durdurarak ateşe verdi. Bu olay üzerine jandarma yolu trafiğe kapatınca Lice, Hani ve Kulp ilçesinin Diyarbakır’la bağlantısı kesildi. Heykel olayı için bölgede bulunan basın mensupları dahil hiçbir vatandaşın Diyarbakır’a gelmesine izin verilmedi. Hastası olan bazı vatandaşlar çaresiz geri dönerken bazı vatandaşlar Bingöl’e gidip oradan Elazığ, daha sonra Diyarbakır’a geçmeye çalıştı. Yolun ne zaman trafiğe açılacağı bilinmiyor.

DBP HEYETİ BÖLGEDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Bu arada Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) heyeti olayların yaşandığı Yolçatı köyündeki mezarlıkta incelemelerde bulundu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da aralarında bulunduğu heyet, PKK mezarlığını ve orada bulunan müştemilatları inceledi, mezarlıkta bulunan vatandaşlarla bir süre sohbetti.

Öte yandan olaylarda bugün hayatını kaybeden Mehdin Taşkın, burada bulunan PKK mezarlığında toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler