'Yerli ve Milli Escobar' afişine Kayseri'de başsavcılıktan 'takipsizlik' kararı

'Yerli ve Milli Escobar' afişine Kayseri'de başsavcılıktan 'takipsizlik' kararı

Zafer Partisi'nin başta genel merkez olmak üzere yurdun dört bir yanında il başkanlıkları ve ilçe teşkilatlarına astığı "Yerli ve Milli Escobar" afişleri için farklı yargı kararları geliyor. Kayseri'den gelen karar Zafer Partisi'nin lehine...

ZAFER Partisi'nin başta Ankara'daki Genel Merkez binası başta olmak üzere yurdun dört bir yanında il ve ilçe teşkilatlarına astığı "Yerli ve Milli Escobar" afişleri polis zoruyla indirilirken, yargıdan da farklı kararlar çıkmaya başladı.

Son olarak Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün şikayeti ile yapılan 'suç duyurusu'na, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "soruşturma olmasına yer olmadığına" kararı çıktı.

İşte o karar:

"... yer alan görselde herhangi bir kişinin isim, fotoğraf gibi kişisel bilgisinin yer almadığının görüldüğü hal böyleyken pankartta yer alan ibarelerin kime karşı söylendiğinin tespitinin mümkün olmadığı, yer alan ibarelerin hakaret kastıyla yapıldığının düşünülmesi halinde dahi muhatabın kim olduğunun tespit edilmesinin mümkün olamayacağı, tüm bu açıklamalar doğrultusunda somut dosya kapsamında ihbar konusu fiilin suç oluşturmadığının herhangi bir araştırma yapılmasını gerektirmeksizin açıkca anlaşılması karşısında; ihbar edenin iddialarıyla ilgili olarak CMK'nın 158/6 maddesi gereğince SORUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA"

kayseri-yerli-milli-escobar-resim-08.jpg

EDİRNE'DE YARGIÇ: BAKAN DÜZEYİNDEKİ KAMU GÖREVLİSİNİ...

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde Edirne İl Başkanlığı’nın astığı "Yerli ve Milli Escobar" afişine el konulmasına ilişkin yargıç kararı ise dikkat çekmişti.

O kararda, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın açıklamaları ve son dönemdeki siyasi tartışmalara işaret edilirken "kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret suçunun işlendiği” savunulmuştu. Gerekçe olarak ise "... afişteki resmin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bakan düzeyindeki kamu görevlisini kastettiği yönünde toplumsal bir algı oluştuğu" savunulmuş, hangi bakan olduğu ise belirtilmemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler