Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Ölü ve yaralı işçiler var

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Ölü ve yaralı işçiler var

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerin tespiti ve kurtarılması için çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma sonucunda göçükten 1 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

EREĞLİ ilçesi Kandilli mevkiinde TTK’ye bağlı Armutçuk Müessesi’ne ait maden ocağında göçük meydana geldi. Genel Maden İşcileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, yaptığı açıklamada, olayı öğrenir öğrenmez olay yerine hareket ettiklerini ve göçük sonrası ellerine net bir sayı ve bilgi ulaşmadığını belirtti.

Yeşil, bölgede çalışan maden işçilerinin başlarına taktıkları baretlerde yer alan çiplerin incelenerek kaç kişi olduğunun tespit edilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.

Göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

VALİ: KÜÇÜK BİR BÖLMEDE TAVAN ÇÖKTÜ

Olayla ilgili TRT Haber'e konuşan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişiden ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" dedi.

Vali Hacıbektaşoğlu bir sonraki açıklamasında kurtarma çalışmasının tamamlandığını ve ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıktığını belirtip "Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede" dedi.

BAKANLIK AÇIKLAMASI: 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca da maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "Göçük altında kalan 4 kişiden 1’i hayatını kaybetti. 3’ü ise yaralı olarak kurtarıldı" denildi.

BAKAN KOCA: 6 YARALIMIZ VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise "Zonguldak Ereğli’de, kömür madeninde meydana gelen göçük sebebiyle, 1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var. Yaralılar hastaneye nakledilmiş durumda. Ekiplerimiz ambulanslarla görev başında. Acımız büyük" şeklinde bir açıklama yaptı.

Bağımsız Maden-İş Sendikası'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise göçük altında 11 işçinin bulunduğu belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, olayla ilgili TRT Haber'e "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 2 kişiden canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı" açıklamasında bulundu.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Göçük altında kaldığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

KANDİLLİ BELEDİYE BAŞKANI AYDIN'DAN AÇIKLAMA

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, "Vardiya arasında olmasından kaynaklı bilgi karmaşası var. Vardiya değişmiş olabilir, onun için kesin bilgi veremiyorlar. Sadece tahliye edilen ve tahliye sırasında olan kişilerle ilgili bilgi verebiliyorlar. Onun için rakamlarla ilgili kesin bilgi veremiyorlar" dedi.

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait Armutçuk maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madencinin kimliği belli oldu. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), hayatını kaybeden maden işçisinin Ramazan Yıldırım olduğunu açıkladı.

ramazan-yildirim-maden-iscisi-zonguldak-resim-05.jpg
Ramazan Yıldırım...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler