1074 Çankırıspor'a 'destek yemeği' tek kelime ile: Fiyasko!

1074 Çankırıspor'a 'destek yemeği' tek kelime ile: Fiyasko!

Çankırı'yı Bölgesel Amatör Lig'de temsil eden 1074 Çankırıspor Kulübü'ne destek yemeği olarak gerçekleştirilen organizasyona şehrin işadamları her zaman yaptıkları gibi ilgi göstermedi.

Çankırı Valiliği ve 1074 Çankırıspor Futbol Kulübü yönetimince ortaklaşa olarak Koç Otel'de dün akşam gerçekleştirilen yemeğe şehrin işadamlarından beklenen destek çıkmadı.

Yemeğe başta AKP Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Kulüp Başkanı Alaaddin Arslan ile kulüp yönetimi ve bazı işadamları katıldı.

Yemeğe katılan Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner'in 1074 Çankırıspor'a İl Özel İdare bütçesinden 100 bin lira kaynak transferi yapılması yönünde çalışma yürütebileceğini söylerken, bölge milletvekili Salim Çivitcioğlu da ilk etapta kişisel olarak kulübe 5 bin TL katkı sağlayacağının sözünü verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Boz ise "İlimizin bölgesel amatör ligde mücadele eden tek futbol takımı olan 1074 Çankırıspor futbol takımımıza destek yemeğine katıldık. Çankırı Belediyesi olarak bu alanda üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız. Takımımızın taraftarları, şehri ve yerel yönetimi ile bütünleşerek daha iyi bir sinerji yaratacağına inanıyorum. Şehriizin futbol takımına el birliği ile sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çankırı'da futbola gönül ve emek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

cankiri-yemek-1074-resim-09.jpg

ALAADDİN ARSLAN: İŞADAMLARIMIZIN DUYARSIZLIĞI BENİ ŞAŞIRTIYOR!
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız 1074 Çankırıspor Kulübü Başkanı Alaaddin Arslan; "Bölgesel Amatör Ligler önümüzdeki hafta start alıyor. Zorlu maraton öncesi eksikliklerimizi tamamlama gayretiyle sayın Valimiz Hamdi Bilge Aktaş'ın da öncülüğünde düzenlediğimiz yemek organizasyonumuza özellikle şehrimizin işadamlarının olumsuz yaklaşımları ve duyarsızlığı beni fazlasıyla üzdü. Diğer şehirlerle mukayese edilemeyecek ölçülerdeki ilgisizlik bu işlere gönül veren insanlarda büyük kırgınlıklar yaratıyor. Tüm olumsuzluklara karşın 1074 Çankırıspor bölgesel amatör ligde bu şehri başarı ile temsil etmenin gayretinde olacaktır. Ben sizlerin aracılığı ile kulübümüze destek veren başta sayın valimiz olmak üzere, belediye başkanımız ve milletvekillerimize, böylesi bir gecede bizleri yanlız bırakmayan futbol dostlarına teşekkür ediyorum" dedi.

ŞEHRİN SANAYİCİSİ VE İŞADAMLARI NEREDE?

Yukarıdaki haberi hep birlikte okuduk! Aslında kişisel olarak ben bu filmi daha önce de seyretmiştim! Hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar ağır bedeller ödeyerek! Hoş, sırtımdaki Çankırıspor küfesi henüz yere inmiş değil ancak konumuz da Çankırıspor olmadığından mevzuya her zaman olduğu gibi 'kafa'dan dalayım!

Aslında 'mevzu'da bir değişiklik yok!

Çankırı'nın rantını sömürenler şehrin futbol takımlarına dün olduğu gibi bugün de sahip çıkmıyorlar!

Kavgamız dün 'Çankırıspor' içindi, bugün '1074 Çankırıspor' için...

Manisa'nın ilçesi Akhisar!

Akhisarspor yıllardır Süper Lig'de mücadele veriyor... Dün gece de kulüp tarihinde bir ilki yaşadı ve Avrupa Kupaları'ndaki ilk maçını kendi evinde oynadı...

Anadolu'nun küçük bir ilçesinden filizlenen Akhisarspor'u uzun yıllar sıradan bir esnaf olarak 'köfteci'nin biri sırtladı! Köfteci Ramiz

Akhisarspor'a verdiği forma reklamları ile Köfteci Ramiz'i bugün ülkede bilmeyen, köftesini tatmayan insan zor bulunur!

Oysa bizler; Yaklaşık on yılı aşkın bir süredir Çankırı il sınırları içerisinde spora destek verecek bir Köfteci Ramiz'i bulamadık gitti! (Dora Cam sahibi Burhan Akkoç beyi konunun dışında tutuyorum. Neden derseniz; Çok uzun bir süre Çankırıspor'a verdiği destek uzun yıllar unutulmaz.)

İlk etapta aklıma gelenler; Çankırı'da yaptığı yatırımla ülke gündemine düşen Japon dostlarımızın başarıyla çalıştırdıkları Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası 1074 Çankırıspor'a neden destek vermez?

Çankırı'nın yeraltı zenginliği olan tuzunu yıllardır işleten Salti Tuz - Med-Mar Sağlık Hizmetleri Gıda İnşaat Turizm Tuz İşletmesi Nakliyat San. Tic. A.Ş. böylesi bir destekten yıllardan bu yana neden uzak durur?

Çankırı'nın önde gelen makarna ithalatçıları UNTAŞ ve Berrak Makarna bu topa neden girmez?

Daha kimleri sayayım?!

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in şirketi Megasan Medikal Gaz Sistemleri Şirketi... Şabanözü'nden Ernamaş... Kurşunlu'dan Söğütsen Seramik... Ilgaz'dan Akbak'lar... 

İlk etapta aklıma düşenler...

Beyler... Bugüne kadar '3 Maymun'u oynadınız bizler de tribünden seyrettik... Lakin bıçak kemiğe dayandı...

Madem ki bu şehrin ekmeğini yiyor, suyunu içiyor, kazancının sefasını sürüyorsunuz; Çankırı'yı 81 ilde tanıtma gayretinde olan spor kulüplerine de destek vermek zorundasınız...

'Köfteci Ramiz' kadar olamıyorsanız (ki henüz 'olmuş' değilsiniz), ortalık yerde 'biz şöyle sanayiciyiz, böyle ihracatçıyız, şöyle Çankırı sevdalıyız' diyerek dolaşmayınız...

Elin Japon'una da, köyün sahibi olan Çankırılı'ya da sözümüz bu...

Kolay gelsin...

Vedat Beki - Editör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler