127 General ve amiralin görev yeri değiştirildi

127 General ve amiralin görev yeri değiştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığında 75, Deniz Kuvvetleri Komutanlığında 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığında 27 komutana yönelik atamalar yapıldı.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında alınan kararların ardından atama ve terfi işlemleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla gerçekleştirildi. Buna göre, Erdoğan imzasıyla general ve amirallerin atanmalarına yönelik karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 75, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 27 komutana yönelik atama işlemleri gerçekleştirildi.

Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan Özel Kuvvetler Komutanlığı’na atandı. Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 3. Ordu Komutanı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Yavuz Türkgenci Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ise Ege Ordu Komutanı oldu. Korgeneral Sinan Yayla ise vekaleten yürüttüğü 2. Ordu Komutanlığı görevine atandı.

Seviye indirme kararı
Kararnameyle diğer seviyelerde de olağan durumlarda yapılanın bir alt rütbesinde gerçekleştirilen atamalar dikkat çekti. Örneğin daha önce genelde korgeneral seviyesinde atama yapılan kolordu komutanlıklarına tümgeneral, daha önce tümgeneral seviyesinde atama yapılan tümen komutanlıklarına da tuğgeneral seviyesinde atamalar yapıldı. Daha önce tuğgeneral seviyesinde komutan olarak atanan birçok tugaya da halihazırda albay rütbesindeki askerlerin komutanlık ettiği biliniyor. Bu tercihler, tüm TSK komuta kademesinde alt rütbeye düşürme kararı alındığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler