14 yaşındaki gencin SBS intiharı

14 yaşındaki gencin SBS intiharı

Düşük puan aldı diye kendini astı.

İzmir'in Buca ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) düşük puan aldığı belirtilen 14 yaşındaki Yalçın Gencay Öktem, sınav sonuçları açıklandığı gün kendini kapı koluna asarak intihar etti. Olaydan sonra şoka giren anne Zülfiye Öktem'in polise, SBS'de düşük puan aldığı için oğlunun intihar ettiğini söylediği belirtildi.

Olay bugün (perşembe) saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Ailesiyle Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan ve tatil için İzmir'de üniversitede okuyan ağabeyinin yanına geldiği öğrenilen Tavşanlı İstiklal İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Yalçın Gencay Öktem (14), Buca 62/4 Sokak 19 numaralı apartman dairesinde kapı koluna bağladığı ipi kapının üstünden geçirerek kendini astı.

KİLİTLİ KAPI ÇİLİNGİRLE AÇILDI
Sabah bir yakınını ziyaret için hastaneye giden Zülfiye Öktem, eve döndüğünde kapının açılmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla eve giren Zülfiye Öktem, oğlunu kapıda asılı halde gördü. Kadının çığlıkları üzerine yardıma koşan komşular, olay yerine ambulans ve polis çağırdı. Eve gelen sağlık görevlileri, Yalçın Gencay Öktem'in yaşamını yitirdiğini tespit etti. Anne Zülfiye Öktem ile durumu öğrenerek eve gelen ağabey Berkay Öktem, sinir krizi geçirerek fenalaşınca Buca'daki Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Bankacı olan baba Osman Öktem'in de Kütahya'da olayı öğrenince şok yaşadığı belirtildi.

Yalçın Gencay Öktem'in, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan ağabeyi Berkay Öktem'i ziyaret için annesiyle 3 gün önce İzmir'e geldiği, bu sabah internetten SBS sonuçlarını öğrendikten sonra kendini astığı öğrenildi. 14 yaşındaki Yalçın Gencay Öktem'in SBS'de 336,608 puan alarak genel sıralamada 371 bin 301, il sıralamasında ise 3 bin 107'nci olduğu tespit edildi. Oğlu intihar ettikten sonra şoka giren anne Zülfiye Öktem'in polise verdiği ilk ifadesinde oğlunun herhangi bir sorunu bulunmadığını söylediği öğrenildi.

OĞLUM SBS YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ
Oğlunun SBS'nin üzerinde oluşturduğu baskının kurbanı olduğunu belirten anne Öktem'in, "Oğlum SBS'de düşük puan aldığı için morali bozuktu. Sürekli düşünüyordu. Biricik oğlum SBS yüzünden intihar etti" dediği öğrenildi. Otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Yalçın Gencay Öktem'in, işlemlerinin ardından Kütahya'ya götürüleceği bildirildi.

Talihsiz gencin Kütahya Fen Lisesine gitmek istediği öğrenildi. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler