16 yaşındaki Sıla boğazı kesilerek öldürüldü

16 yaşındaki Sıla boğazı kesilerek öldürüldü

Giresun'da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek, ailesi tarafından nişanlandırılan 16 yaşındaki Sıla Şentürk'ü bıçakla boğazını keserek öldürdü. Polis ekipleri, kaçan Gökçek'i il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakaladı.

Elim olay, sabah saatlerinde Giresun Merkez'e bağlı Erikliman köyünde meydana geldi. Babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk, bir süre önce ailesinin zoruyla nişanlandığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını kesti. Kanlar içinde kalan küçük kız olay yerinde hayatını kaybederken Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği havalimanında yakalandı. Giresun Valisi Enver Ünlü'den de açıklama geldi.

SILA ŞENTÜRK KATİLLE İNTERNETTEN TANIŞTI

Giresun’da Hüseyin Can Gökçek’in (21) bıçakla boğazını keserek öldürdüğü Sıla Şentürk’ün (16), nişanın bozulması üzerine Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, 2 hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü ortaya çıktı.

İkilinin geçen yıl internet ortamında tanıştığı, aileler arasında yapılan nişanın 3 ay önce bozulması üzerine Hüseyin Can Gökçek’in barışmak için dün Ankara’dan Giresun’a geldiği de öğrenildi. Kendisiyle barışmak istemeyen genç kıza son haftalarda ölüm tehditlerini sürdürdüğü de öne sürülen şüpheli Gökçek’in emniyetteki sorgusu sürüyor.

16 yaşındaki Sıla'yı boğazını keserek öldürdü (2) - Güvenlik - Giresun -

Öte yandan polis ekipleri, olay yerinden kaçan Hüseyin Can Gökçek’in il dışına çıkmak için havalimanına kendisini götüren taksi sürücüsünün de ifadesine başvurdu.

CİNAYET ZANLISI, SILA'YI TACİZ ETTİ AİLE ŞİKAYET ETTİ

Edinilen bilgilere göre cinayet zanlısının Sıla Şentürk'ü taciz etmesinin ardından aile şikayetçi oldu. Cinayet zanlısı Hüseyin Can Gökçek, gözaltına alındı fakat iki gün sonra serbest bırakıldı.

HAVALİMANINDA YAKALANDI

Cinayetin faili Hüseyin Can Gökçek ise il dışına çıkmak için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda polis ekiplerince yakalandı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek'in sorgusu sürüyor.

Screenshot_3

GİRESUN VALİSİ ENVER ÜNLÜ'DEN AÇIKLAMA

Türkiye'yi sarsan korkunç cinayetle ilgili Giresun Valisi Enver Ünlü'den açıklama geldi. Ünlü yaptığı açıklamada "Bugün bir cani tarafından hayattan koparılan Sıla Şentürk kızımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Cinayet zanlısı kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı, süreci hassasiyetle takip ediyoruz. Evladımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler