18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajlar

18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili mesajlar

Böylesi bir gün adına yayımlanmış mesajları sizlere sunuyoruz.

AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kınıklıoğlu mesajında şunları kaydetti:

"Çanakkale zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır.  Tarihimize altın harflerle yazılan bu büyük destan ve eşsiz zaferde gösterilen azim ve irade Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır.

Çanakkale savaşı milli şuurun tek yürek, tek yumruk olduğu ve vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almış aziz ecdadımızın kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale zaferi, bir milletin inancının ve cesaretinin büyük destanıdır.

Çanakkale’de düşman Türk askerindeki vatan sevgisini hesaba katmadı. Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Millet olarak yokluklar içindeyken bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız.
        
Bu ülkenin Mehmetçiği tarihe sığmayacak kadar büyüktür. Çanakkale Zaferi, sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olacaktır.
          
Bu duygu ve düşünceler içinde Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

omer-candef-resim-02.jpg

ÇANDEF BAŞKANI ÖMER LÜTFİ ÖZENÇ
"Çanakkale'de ortaya konulan ruh, vatan savunmasında birbirine sarılarak, dayanışarak bütün yöre ve fertleriyle el ele veren milletimizin ruhudur."

Bu güzel ülke; doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle vatanı için canını veren atalarımızın, gazilerimizin ve şehitlerimizin bizlere hediyesidir. Türk Milletinin top yekün gösterdiği tarihte emsali görülmeyen savunma örneği tüm dünya ordularına örnek olacak düzeydedir. Çanakkale’den dünyaya verilen mesaj çok netti “Çanakkale Geçilmez”.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de gösterdiği kahramanlık ve komuta özelliği sayesinde mücadelenin zaferle sonuçlanacağına inanan Türk Milleti Atasının emrine girmiş ve ülkemiz bu günlere esaret yaşamadan gelmiştir.

Bu vatan için ölen tüm şehitlerimiz milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Onların emanetine bizlerde sahip çıkıyoruz.

Türk milletinin birlikte yaşama irade ve azmi, memleket, vatan ve bayrak sevgisi tarihin her safhasında Türk ülkesinin bir vilayeti olan biz Çankırılıları güçlü bir şekilde ülkesinin hizmetinde olmaya sevk etmiştir.

Eğer Türk Devleti önüne koyduğu vizyona ulaşmak istiyorsa, Çanakkale ruhunu her zaman koruyabilmeli ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara ve işbirlikçilere fırsat vermemelidir.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanına canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Bu anlamlı günde tüm hemşerilerimize ve ülkemizin bütünlüğünü isteyen tüm yurttaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler