18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü Çankırı'da coşkulu kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü Çankırı'da coşkulu kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çankırı'da bir dizi program sabah saat 10:00'da Şehitlik'te başladı.

Çankırı Valiliği'nin düzenlediği "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma" günü ile ilgili 'Şehitlik'te düzenlenen ilk programa; başta Vali Abdullah Ayaz olmak üzere, AK Parti milletvekili Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz ile siyasi partilerin il başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlik'teki program; Çelenklerin sunulması, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve saygı atışı, Kur'an-ı Kerim tilaveti, Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen bir subayın konuşması, Şehitlik defterinin Vali Abdullah Ayaz tarafından imzalanması ve şühedaya dua ile şehit kabirlerine çiçek bırakılması ile sonlandı.

100. YIL KÜLTÜR MERKEZİ'NDE PROGRAMA DEVAM EDİLDİ

Şehitlik'te gerçekleştirilen tören sonrası Vali Abdullah Ayaz ve beraberindekiler saat 10:30'da 100. Yıl Kültür Merkezi'nde yapılan törene iştirak ettiler. Buradaki program;

- İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Sonrasında şehitler adına bir şehit yakını konuştu. Sonrasında Hacı Murad-ı Veli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program ve son olarak da Karatekin Üniversitesi tarafından Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde sunulan resim ve fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

18-mart-program-cankiri-resim-03.jpg

100-yil-18-mart-program-cankiri-resim-03.jpg

18 Mart Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamı içerisinde günün son programı saat 12:15'de Ahmet Yesevi Camii'nde şehitlerimiz için okunan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Günün programı saat 15:30'da Karaşeyh Köyü'nde gerçekleştirilecek olan "Şehitler Ormanı" için fidan dikimi ile son bulacak.

cankiri-18-mart-program-resim-03.jpg

resim-sergisi-civitcioglu-resim-03.jpg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler