19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun

Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu yaptığı yazılı basın açıklaması ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Baro Başkanı Köroğlu'nun açıklaması şöyle:

"Ulusal kurtuluş mücadelemizin ilk adımı olan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençlere armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümünü eksilmeyen bir coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs, yeryüzünde başarıya ulaşmış ender bağımsızlık mücadelelerinden olan Kurtuluş Savaşı’mızın başlangıç tarihidir. Ülkenin içine düştüğü esaret fikrini külliyen reddederek “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” bilinciyle Türk Ulusunun kaderinin yalnız ve ancak bağımsızlık olduğunu tüm dünyaya öğreten bir simgedir. 

19 Mayıs 1919’da Samsun’da ateşlenerek Edirne’den Hakkâri’ye değin tüm ülke sathına yayılan istiklal meşalesi, bugün de Türk gençliğinin ellerinde aynı kıvılcımla yanmaya devam etmektedir. 

Ulu Önder, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Bugün bizlere düşen görev; Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgür düşünceli, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençler yetiştirmek; bu sayede aziz vatanımızı medeniyetin beşiği haline getirmektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna toprağa düşen Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler