2 bin kişinin hesabı bugün Wikileaksde

2 bin kişinin hesabı bugün Wikileaks'de

Wikileaks’e 2 bin offshore hesabı sızacak

Eski bir İsviçreli bankacı olan Elmer, aralarında siyasilerin de olduğu 2 bin kişinin offshore hesaplarının detaylarını bugün Wikileaks’e teslim edecek.

Açıkladığı belgelerle dünya gündemini sarsan Wikileaks’e offshore hesapların bilgisi gidecek. Eski bir İsviçreli özel bankacı olan Rudolf Elmer’in bugün sağlamayı vaat ettiği veriler ışığında aralarında politikacıların da bulunduğu 2 bin kişiye ait offshore hesabın detayları olduğu belirtiliyor. Elmer, 2002 yılında Julius Baer’dan kovulmuş, ardından Wikileaks’e veri sağlamış ve bu nedenle mahkemeye verilmişti. Mahkeme süreci devam eden Rudolf Elmer’in Wikileaks’e yeni bilgiler sağlamaya devam ettiği, bugün iletmesi beklenen offshore hesapların da son olarak sağladığı bilgilerden derleme olduğu belirtiliyor. Söz konusu 2 bin kişinin iş adamları, sanatçılar ve 40 kadar işadamından oluştuğu dile getiriliyor. İş dünyasından isimlerin arasında ABD, Almanya ve İngiltere’den milyonerlerin yanı sıra uluslararası şirketlerin yöneticilerinin de bulunduğu ifade ediliyor.

19 YILIN BELGESİ
Açıklanacak belgelerin 1990-2009 yılları arası dönemi kapsadığı belirtilirken, en az 3 finansal kurumdan sızan belgelerin gün ışığına çıkacağı dile getiriliyor. Hatırlanacağı üzere, gizli hesaplar ile ilgili bilgi paylaşımı hakkında baskıya maruz kalan İsviçre, son birkaç yıldır bu konuda işbirliği yapacağı mesajları vermişti. Özellikle vergi kaçırdığından şüphelenilen kişi ve kurumlar ile ilgili İsviçre’deki hesapların daha şeffaf olması konusunda talepler artıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler