2.  ve 3. Lig Kulüpleri Buluşması İzmir'de yapıldı

2. ve 3. Lig Kulüpleri Buluşması İzmir'de yapıldı

Toplantının açılış konuşmasını Çankırıspor ve Spor Toto 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Başkanı Sevda Karaali yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul tarafından düzenlenen "TFF - Spor Toto 2. ve 3.Lig Kulüpleri Buluşması" İzmir'de yapıldı. Swissotel Grand Efes'te gerçekleşen 2014 yılının ilk toplantısında kulüplerin futbolla ilgili tüm sorunları masaya yatırıldı, görüşleri dinlendi.

Başkanlığını TFF İcra Kurulu üyesi Arif Koşar'ın yaptığı TFF-Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig Kulüpleri Buluşması'na, Kulüpler Birliği Başkanı Sevda Karaali, TFF 1.Başkanvekili Ufuk Özerten, Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Halit Fahri Gültekin, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, Kulüp Lisans Kurulu Başkanı Naim Demirel ile TFF Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik katıldı.

Özerten: ''Sadece elimizi değil, başımızı da taşın altına koyalım''

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Ufuk Özerten toplantıda yaptığı konuşmada Türk futbolunun yıldız oyuncu çıkaramadığına vurgu yaparak şunları ifade etti: ''Kulüplerimizle böyle bir toplantıda birlikte olmaktan son derece mutluyum. Öncelikle gündeme geçmeden tüm kamuoyuna, futbolseverlere şunu ifade etmek istiyorum. Futbolun bir oyun olduğunu lütfen unutmayalım. Galibiyetlerle, mağlubiyetler eşdeğer şekilde kabul edilmeli. Kavga ederek, birbirimize kızarak bir yere varamayız. Yıllardır aynı olayları yaşıyoruz. Ama maalesef hiç ders çıkarmıyoruz bu olaylardan. Bu durumu hep birlikte düzeltmemiz lazım.

Kulüplerimize genel olarak baktığımızda yönetimlerinde istikrar olmadığını görüyoruz. Türk futbolunun, kulüplerin daha iyi yerlere gelmesi için kulüplerin yönetim kurullarında, profesyonel kadrolarında istikrar mutlaka sağlanmalı. Kulüplerimiz üretken bir yapıya kavuşmalı. Altyapılardan daha çok futbolcu yetiştirmeli. Türkiye'nin genç nüfusu çok dah fazla olmasına rağmen, Avrupa'dan daha çok futbol yetişiyor. Burada bir terslik var. Onlar eğitime önem veriyor, yatırım yapıyor ve sonuca ulaşıyor. Hem federasyon, hem de kulüpler olarak bu duruma daha çok önem vermemiz gerekiyor. Bu nedenle futbola yeni yıldızlar kazandırarak, o oyunculardan en üst düzeyde nasıl gelir elde edebiliriz şeklinde çalışmalar yaparak kulüplerimizi ekonomik olarak güçlendirebilmenin yollarına bakmalıyız.

Türk futbolunun ileri gitmesi için diyorum ki artık hem TFF, hem de kulüpler olarak elimizi taşın altına koymakla kalmayalım. Başımızı da taşın altına koyalım.  Ne gerekiyorsa birlik ve beraberlik içinde yapalım.  Bunları yaparken de birbirimize karşı samimi olup ve centilmence davranalım.''

Koşar: "Altyapı çalışmaları çok önemli"

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar ise toplantıda şunları söyledi: ''2 yıl önce başlattığımız çalışmalarımıza bugün İzmir'deki toplantı ile devam ediyoruz. Öncelikle Sayın Başkanımız Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de selamlarını ve başarı dileklerini size iletiyorum.

Bugüne kadar Profesyonel Kurul olarak Türkiye'nin birçok yerine giderek, 106 kulübümüzü ziyaret ettik. Bundan sonra da bu ziyaretlerimize devam edeceğiz. Artık bir aile olduk ve aile bağlarımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Kulüplerimizin her türlü sorunlarını biliyoruz. Bilmediklerimizi de bu toplantılarda öğreniyoruz. Sonrasında da çözüm önerileri için elimizden geleni yapacağız. Özellikle altyapı çalışmaları çok önemli. Fatih Terim hocamız Antalya'da altyapı hocaları ile toplantı yaparak bunun ilk adımlarını attı. Burada da uzun vadeli çalışmalar gerekiyor. Başarılı federasyonlara ve kulüplere bakıldığında 10-15 yıllık düzenli çalışmalar var. Başarılarına bu şekilde gerçekleştiriyorlar. Bizim de hedefimiz aynı şekilde olmalı.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler