2011 yılı Çankırıda siyasetin şenleneceği yıl olacak

"2011 yılı Çankırı'da siyasetin şenleneceği yıl olacak"

MHP İl Başkanlığında düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Başkan Acubunar, başta Ak Parti milletvekilleri Akman ve Kınıklıoğlu'na iğneli mesajlar gönderdi.

MHP İl Başkanlığı, bugün Çankırı yerel basınıyla sabah kahvaltısında buluştu. İl binasında gerçekleştirilen kahvaltıya başta MHP İl yönetimi olmak üzere, Merkez İlçe ve İl Başkanlık Divanı üyeleri ile partililer katıldı.

MHP İl Başkanı Ali Acubunar'ın kahvaltıya katılan basın mensupları ile partililere hitaben yaptığı konuşmadan başta Ak Parti İl yönetimi olmak üzere, Ak Parti milletvekilleri Dr. Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu ile Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Ak Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin de nasiplendi.

AKMAN VE KINIKLIOĞLU'NA YENİ YIL MESAJI!
İl Başkanı Acubunar özellikle Ak Parti milletvekilleri Akman ve Kınıklıoğlu'na yönelik olarak "2011 yılında Cenab-ı Allah’tan, Türk-Amerikan Dostluk Grubu Başkan Vekili sıfatına haiz değerli Milletvekilimiz Suat Kınıklıoğlu’na, Amerika’da bulduğu dostlar kadar, Çankırı’da da dost ve arkadaş vermesini niyaz ediyor, AKP Ankara eski İl Başkanımız ve değerli Milletvekilimiz Nurettin Akman’a da Belören’de asfaltı hazır yeni bir konak diliyoruz." şeklindeki eleştirisii hayli dikkat çekiciydi.

HEDEF TAHTASINDA İRFAN DİNÇ DE VARDI
Acubunar
'ın konuşmasından Belediye Başkanı İrfan Dinç de nasibini aldı. Acubunar "Özellikle Çankırı’da kendisine yeniden görev tevdi edilen Belediye Başkanımız, daha geçtiğimiz gün İHA’ya verdiği bir röportajda 6.5 yıldır görev yapan Belediye Başkanı kendisi değilmiş gibi, “Çankırı’nın kaybolan yıllarının telafisini yapıyoruz” diyebilmiştir. 6,5 yılda Çankırı’ya bir tek yeşil alan, bir tek park yapmamışken, park alanı olarak ayrılan alanları bile inşaat alanlarına dönüştürmekten çekinmemişken, 30 dönüm park yapacağını ballandıra ballandıra anlatmaktan geri durmayan Sayın Başkan, Çankırı tarihinin en talihsiz imar uygulamalarını, en çarpık kent anlayışını hayata geçirmeye çalışan kişiyle aynıdır. Sayın Başkanımızın önümüzdeki yıl ve yılları, kendi hatalarının telafisi için fırsat olarak değerlendirmesini temenni ediyoruz." dedi.

AV. İDRİS ŞAHİN DE ELEŞTİRİLERDEN NASİPLENDİ
MHP İl Başkanı Acubunar'ın eleştirilerine Ak Parti İl Başkanı da maruz kaldı. Acubunar'ın İl Başkanı Av. İdris Şahin'in adını vermeden dile getirdiği sözleri şöyle:

"Aynı şekilde iktidarın gücünü siyasi baskıya dönüştüren AKP İl Yönetiminin Çankırı’nın her köşesinde büyüyen ve kronikleşen sorunlara çözüm üretmekten uzak anlayışını, bu yılda sürdürdüğünü açıkça ifade etmek lazımdır. Bir taraftan Çankırı Baro Başkanı, diğer taraftan AKP İl Başkanı olarak hukukla siyaseti birbirine karıştıran AKP İl Başkanının, 8 yıldır açılamayan hastane konusunda baskıcı tavrını gösterememiş olması bile niyetinin ve anlayışının açık göstergesidir. Övündükleri Güldürcek Suyu Projesini bile taahhüt ettikleri sürenin iki katı zamanda gerçekleştirebilmiş AKP iktidarının Çankırı temsilcileri, Çankırı’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile beraber, Belediye ve diğer kuruluşlar eliyle hızla fukaralaşan insanlarımıza gıda ve kömür taşımanın utancıyla kızarmak yerine, övünme gafletine düşecek kadar akıl ve mantıktan uzaklaşmışlardır. Kişi başına milli gelirin 15 bin dolar olduğu söylenen ülkemizde, bunca yardıma muhtaç insan bulunmasının vicdani rahatsızlığını duymayan bu insanların, fakir fukaramızdan çok daha fazla bu ülke ve bu devlete yük olduklarını yarından itibaren anlayarak 2011 yılını, kendileri için değil, memleketimiz ve ülkemiz için çalışma yılı olarak takvimlendirmelerini bekliyoruz."

ACUBUNAR'IN İÇE DÖNÜK MESAJLARI
MHP İl Başkanı Ali Acubunar'ın partililerine yönelik mesajları da konuşmasında yer aldı. Göreve geldikleri yaklaşık 1.5 aylık süre ve önümüzdeki yıla ilişkin beklentilerini ortaya koyan Acubunar, "2011 yılı Çankırı'da siyasetin şenleneceği bir yıl olacaktır" dedi. Başkan Acubunar sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011 yılında MHP Çankırı Teşkilatları olarak vizyonumuz; tarımdan sanayiye, sağlıktan turizme, ekonomiden kültürümüze varıncaya kadar her alan ve sektörde merkezine bu ülke ve insanını alan bir kalkınma hamlesini hayata geçirebilmektir. Bu vizyon, sanal olarak azalan ve çoğalan bir nüfus istatistiğiyle övünmeyi değil, Çankırı’mızı cazibe merkezi haline getirecek çalışma ve projeleri önermeyi ve başarısızlığı tescillenmiş iktidarı her zaman ve zeminde takip etmeyi de içine almaktadır.

Bu cümleden olmak üzere bu vizyona inanan ve katkı sağlamayı düşünen her kişi ve kurumla dayanışma ve işbirliği içinde olmak ise başlıca misyonumuz olacaktır.

Önümüzdeki 2011 yılı itibariyle bu vizyonun öngördüğü kalkınma hamlesi için gerek teorik, gerekse somut önerilerimizi sırası geldikçe kamuoyuyla, dolayısıyla da iktidarla paylaşmaktan ve onlara yol ve yöntem göstermekten mutluluk duyacağız. Bu vesileyle hem onları boş oturmaktan kurtaracağız, hem de kendimiz boş durmayacağız.

Sözün kısası değerli arkadaşlar, 2011, Çankırı’da siyasetin şenleneceği bir yıl olacaktır.

MHP olarak bu vizyon ve misyon ışığında ortaya koyduğumuz taahhütleri tamamlamak, yola çıktığımız zaman belirlediğimiz hedeflere varmak, mutlu ve müreffeh bir Türkiye ve Türk Dünyası için kimsenin kimseye kaş indirmemesi, herkesin kendine bakıp, başkalarının dediklerine kulak asmadan, küsmeden üzerine düşen görevi yapması olmazsa olmazlarımızdandır.

Son olarak; tüm dava arkadaşlarımızın, her yönden, içeriden ve dışarıdan, dost bilinen düşman bilinen herkes tarafından saldırıya maruz kalan Türk Milliyetçiliği’ne, ülkücü tavra ve MHP’ye sahip çıkması en büyük duamız ve temennimizdir.

Çıktığımız yolda arzu ve isteğimiz Cenab-ı Hakk’ın bizleri utandırmamasıdır. Allah yâr ve yardımcımızdır."

Kahvaltılı basın toplantısının ardından basın mensuplarına birer 2011 yılı ajandası ile kalem hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler