2023'ün son derbisi Fenerbahçe-Galatasaray! İşte muhtemel 11'ler ve rakamlar

2023'ün son derbisi Fenerbahçe-Galatasaray! İşte muhtemel 11'ler ve rakamlar

2023'ün son derbisinde Fenerbahçe-Galatasaray Kadıköy'de kozlarını paylaşacak... Kadro kaliteleri ve oynadıkları futbolla ligin ilk 16 haftasını domine ettiler. Zirvede şimdiden yalnız kaldılar. Bugün Kadıköy’de kozlarını paylaşacaklar.

TRENDYOL Süper Lig’in 18. haftası bugün saat 19:00'da Kadıköy'de dev bir maça sahne olacak. 2023’ün son lig derbisinde Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan 16 maçta iki takım da 14’er galibiyet, birer beraberlik ve mağlubiyetle aynı puanda...

Birbirlerinden farkları attıkları ve yedikleri gol sayıları olan ezeli rakipler, arada yol kazası yapsalar da; ligin çok üzerindeki kadro kaliteleri ve oynadıkları futbolla sezonu domine ettiler, ilk devre bitmeden zirvede yalnız kaldılar.

Bugün kazanan takım, 2024’e lig lideri olarak girecek. Beraberlik, mevcut sıralamanın değişmeyeceği anlamına geliyor. Kanarya ve Aslan, cuma günü Cidde’de Süper Kupa maçında bir kez daha karşılaşacak. Bugün kazanan, o karşılaşma öncesi rakibine gözdağı verirken moral de depolayacak.

KANARYA'DA PRİM ASLAN'IN 3.3 KATI!

Fenerbahçe yönetiminin derbi için özel prim belirlediği ve galibiyet halinde futbolculara 500’er bin TL dağıtılacağı öğrenildi. Bu rakam Beşiktaş derbisinde 300’er bin TL idi. Galatasaray yönetimi ise derbiye çok yüksek bir prim belirlemedi. Galibiyet halinde futbolcular 150’şer bin TL alacak.

13.5 MİLYAR TL'LİK DERBİ

Dev maç, kadro değerleri toplamı dünkü kurla 13.5 milyar TL olan iki takımı karşı karşıya getirecek. Transfermarkt’ın verilerine göre Galatasaray 222, Fenerbahçe 195 milyon Euro’luk kadro değerine sahip.

Sacha Boey, 22 milyon Euro ile hem Aslan’ın hem de Süper Lig’in değeri en yüksek futbolcusu konumunda. Ev sahibi ekipten Ferdi ve Szymanski ile konuk takımdan Mauro Icardi ve Tete 20’şer milyon Euro.

FENER'DE 4 EKSİK VAR

Derbi öncesi Fenerbahçe’de 4 eksik bulunuyor. Kart cezalısı Mert Hakan Yandaş ve Fred ile sakatlıkları bulunan Becao ve Zajc oynayamayacak.

Kayserispor deplasmanında dinlendirilen Edin Dzeko ilk 11’e dönecek. Ceza sınırında olan İrfan Can Kahveci, Djiku, Oosterwolde ve Crespo sarı kart görürlerse İstanbulspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

SANCHEZ YÜZDE 50 İHTİMAL

Göğüs kasında kopuk oluştuğu için ülkesi Portekiz’de ameliyat edilen Sergio Oliveira derbide yok. Cezasını Karagümrük maçında çeken Fernando Muslera kaleye dönüyor.

Sakatlığı nedeniyle son 5 resmi maçın 4’ünde oynayamayan Davinson Sanchez’in durumu belirsiz. Ancak Kolombiyalı stoperin riske edilmesi beklenmiyor. Boey, Barış Alper, Torreira ve Sanchez ceza sınırında.

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE: Dominik Livakovic, Osayi Samuel, Alexander Djiku, Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Miguel Crespo, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Edin Dzeko

GALATASARAY: Fernando Muslera, Sacha Boey, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Kaan Ayhan, Lucas Torreira, Hakim Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Mauro Icardi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler