29 yıl sonra gelen 'Madımak' itirafı

29 yıl sonra gelen 'Madımak' itirafı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında 33 aydın, Madımak Oteli'nde diri diri yakılarak katledildi. Sivas'ta öğretmenlik yapan Oğuz Çağatay, o günlere ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu.

Sivas ya da Madımak Katliamı 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşti.

Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli, radikal İslamcı bir grup tarafından yakıldı. Otelde bulunan 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı hayatını kaybetti.

O dönemde Sivas İmam Hatip Lisesi'nde öğretmenlik yapan Oğuz Çağatay, yıllar sonra çarpıcı itiraflarda bulundu.

Şimdi 60 yaşında olan Oğuz Çağatay şu ifadeleri kullandı:

"Tarih 2 temmuz 1993 günlerden cuma! Sivas imam hatip lisesi! Dönem sonu sınavlarını yapıyoruz saat 11 suları! Meslek öğretmeni bir "arkadaşla" koridorda gözetmenlik yapıyoruz. Entarili, sakallı bir genç gelip meslekçiyi yanına çağırdı. Kısa ve hararetli bir görüşme yaptılar.

Bu anekdotu unutmayın! Hikayenin ilerleyen anlarında yine değineceğim! Neyse sınav bitti! Öğretmenler odasına gittik dinlenmek için! Bu meslek öğretmeni "arkadaş" biz 3 kültürcü arkadaşı çay içmek için medreseye davet etti (surlarla çevrili içinde çay bahçeleri var)

Ve biz 3 kültür öğretmeni 2 meslek öğretmeni çay içmeye medreseye gittik! Etrafımızdaki masalarda ozanlar şairler sanatçılar, gençler var yani kente gelen misafirler! Sıkı durun! İHL koridorunda yanımıza gelen genç yine geldi. Meslek öğretmenini yine çağırdı, 15 metre ötede kısa bir görüşme daha yaptılar ve o genç hızlıca uzaklaşıp ayrıldı! Şimdi şu soru! Buraya geldiğimizi nereden biliyordu! Sanırım İHL koridorunda konuşup kararlaştırılan bir konumlama yapmışlar kendi aralarında! Ve hemen bizi orada bırakıp ayrıldılar bizde kısa bir süre sonunda Medreseden ayrıldık!

Şimdi daha sıkı durun! Biz ayrıldıktan bir süre sonra cuma namazından çıkanlar medreseyi basmışlar (sonradan öğrendik) polis son anda büyük demir kapıyı kapatmasa içeridekileri ve biz ayrılmasak bizleri linç edeceklerdi. A planları başarısızlıkla sonuçlandı!

Bu saldırıdan o genç ve gözetmen "arkadaş" meslek lisesi öğretmeninin önceden haberi var ve bu işin içerisindeler! Çok net!

Biz 3 öğretmeni de yem yaptıkları ortadadır! Şeytan aramaya gerek yok! Şeytan bunlar! Madımak şeytanların B planı, 2. girişimidir! Medresede başarısız olunca O kızgınlıkla devreye soktukları 2. saldırı girişimidir. 

Oteli yaktıklarında 3 arkadaş oradaydık otelin içindeki insanların yardım çığlıklarına eylemciler "yanın orospular bu ateş cehennem ateşi" diye karşılık veriyorlardı. "Polis bizden gardaş korkmayın" diyerek birbirlerine destek veriyorlardı! Çığlıklara daha fazla dayanamadık ve biz oradan ayrıldık!

Bu işi örgütleyen iHL koridorunda ve medresede gördüğüm şeytan ile bu işte dahli olan şeytan meslek öğretmenini unutmadım! Bu örgütlü eylemler dizisi Sivas İHL'nin koridorlarında planlanmıştır.

Ve şimdi anlıyorum! Tanrı yalnız beni şahit kıldı! (Sivas İHL koridoru/medrese/o şeytan genç/o şeytan meslek öğretmeni)

Şimdi yaklaşık 60 yaşındayım! Bu insanlıktan çıkmış güruhu sadece 2 Temmuz'da değil her zaman lanetle anıyorum.

Ve ben her 2 Temmuz'da medresede çay bahçesinde yan masalarda çevremizde oturan çok değil 2-3 saat sonra ölecek olan ozanları, sanatçıları ve genç insanları yad eder, bu olayın bire bir şahidi olarak bu olaya vesile olanları lanetle anarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler