3 büyükşehirde kim başkan olsun anketi

3 büyükşehirde kim başkan olsun anketi

3 büyükşehirde kim başkan olsun anketi. CHP'nin kadın adayı Ankara'da Gökçek'i zorlayacak

Yerel seçimlerin 5 ey erkene alınmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Gül tarafından Meclis'e geri gönderilmesinin ardından "tarih çıkmazı"yaşanıyor. Siyasi partiler yerel seçimlerin 2013'te 27 Ekim, 3 Kasım, 10 Kasım ya da 17 Kasım'da yapılması için uzlaşma sağlayamadılar.

"KİM BAŞKAN OLSUN?" ANKETİ
İşte bu tartışma sürerken ORC (Objective Research Center) araştırma şirketi son anketinde 3 büyükşehirde yerel seçim öncesi araştırma yaptı. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yapılan anketlerde yerel seçimlerde hangi adaya oy verecekleri soruldu.
 
İSTANBUL'DA TOPBAŞ LİSTE BAŞI
İstanbul'da adaylar arasında Kadir Topbaş açık ara önde. Topbaş'ın hemen ardından listede CHP'nin muhtemel adayı gözüyle bakılan Gürsel Tekin var. Ankette İstanbul'un gözdesi Şişli'nin Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü ise şaşırtan bir sonuç var.. Çünkü Sarıgül listede Binali Yıldırım, Egemen Bağış gibi isimlerin gerisinde kaldı.
 
CHP'NİN KADIN ADAYI GÖKÇEK'İ ZORLAYACAK
Ankara'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yine listenin başında. Ancak bu kez Gökçek'i zorlayacak bir kadın aday var. CHP'de Ankara için adı geçen Emine Ülker Tarhan Gökçek'in hemen arkasında listede 2. sırada.. Tarhan'ın ardından ise AK Parti'de Gökçek sonrası Ankara'nın Belediye Başkanı olarak gösterilen ancak 3. dönem sonrası siyasete veda edeceğini açıklayan Ali Babacan var..
 
CHP'NİN KALESİNDE SON DURUM
CHP'nin kalesi İzmir'de ise Konak Belediye Başkan Dr. Hakan Tartan listenin başında. Tartan'ın hemen arkasında ise AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım var.. Mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 3. sırada.. 
 
kaynak: ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler