3 Gazeteciye tahliye, 3 gazetecinin tutukluluğuna devam

3 Gazeteciye tahliye, 3 gazetecinin tutukluluğuna devam

Savcı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi. Mütalaanın ardından ara kararını açıklayan mahkeme, gazeteciler Barış Terkoğlu, Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in tahliyesine karar verdi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında savcı esasa ilişkin mütalaasını hazırlamak için dosyanın kendisine gönderilmesini istedi. Savcı tutuklu sanıkların tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi. Duruşma savcısı gelecek celseye kadar esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için tarafına süre verilmesini istedi.

3 GAZETECİYE TAHLİYE
Mahkeme, sanıklar Barış Terkoğlu, Mehmet Ferhat Çelik ve Aydın Keser'in delillerin toplanmış olması, tutuklulukta geçirdikleri süre ve kişilik halleri nazara alındığında adli kontrolün yeterli olabileceğini belirterek tahliyelerine karar verdi. Mahkeme bu sanıklara yurt dışına çıkış yasağı koydu.

PEHLİVAN, KILINÇ VE AĞIREL’İN TUTUKLULUK HALİNE DEVAM KARARI
Ara kararını açıklayan mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel'in üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesi, delilleri yok etme ve kaçma şüphesini göz önüne alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler