3. Havalimanı eyleminde son dakika gelişmesi: 24 kişi tutuklandı!

3. Havalimanı eyleminde son dakika gelişmesi: 24 kişi tutuklandı!

3. Havalimanı eyleminde gözaltına alınan 401 işçiden aralarında sendika yöneticilerinin de bulunduğu 24 kişi tutuklanırken, 19 işçi içinse adli kontrol uygulamasına karar verildi.

29 Ekim’de açılışının yapılacağı duyurulan İstanbul'un 3. havalimanındaki inşaatta 14 Eylül sabahı işçiler kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem başlatmış, eylem gecesi düzenlenen operasyonla çoğu İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş üyesi 405 işçi gözaltına alınmıştı. Bu işçilerden 24’ü hakkında tutuklama kararı çıktı. 19 işçi için ise adli kontrol uygulanmasına hükmedildi.

Tutuklanan işçilerin isimleri şöyle; Akif Altınışık, Anıl Deniz Gider, Bilal Topcu, Birkan Topcu, Cihan Sarıbulak, Deniz Aslan, Fatih Mukan, Ferhat Uyar, Hasan Çetin, İlker Kurt, Mehmet Celal Demir, Muhammet Yiğen, Murat Altuntaş, Musa Karakuş, Mustafa Atay, Özkan Özkanlı, Ramazan Gözel, Rıdvan Günül, Selami Sarıbuğa, Servet Gözel, Teyip Kırğın, Uğur Karadaş, Yunus Özgün ve Yusuf Yılmaz.

anne-tutuklama-resim-09.jpeg
Tutuklanan işçilerden birinin annesinin adliye kapısında "Zalimler çocuğumu geri verin", "Benim canım yandı", "Yaktılar beni Allah'ım" şeklinde feryat ettiği görüldü.

TUTUKLANMA GEREKÇELERİ
Savcılık, işçilerin “Kamu malına zarar verme”, “Polise mukavemet”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet”, “İş ve çalışma hürriyetinin ihlali” iddialarıyla tutuklanmaları istemişti. Savcı Ali Özgilik, tutuklama talebine gerekçe olarak “işçilerin jandarma baskını sırasında slogan atarak kolluk kuvvetinin müdahalesine engel olmaya çalıştıklarını” ve “Grup Direniş” isimli WhatsApp grubu oluşturmalarını da göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler