38 Saat sonra enkaz altından 4 kişi çıkarıldı

38 Saat sonra enkaz altından 4 kişi çıkarıldı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden 38 saat sonra enkaz altından 4 kişi daha çıkarıldı. Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı'nın enkazından çıkarılan 3 kişinin de hayatlarını kaybettiği belirlendi.

Elazığ önceki gün merkez üssü Sivrice olan 6.8 büyüklüğünde bir depremle sarsıldı. Depremin ardından yurdun pek çok noktasından arama, kurtarma ve yardım ekipleri bölgeye yönlendirildi. Bölgedeki yıkımın boyutu ise gün ağarınca ortaya çıktı. Arama-kurtarma ekipleri gün boyu çalışarak çok sayıda vatandaşı enkazdan kurtardı.

Elazığ'da depreminde yıkılan Sürsürü Mahallesi'ndeki binanın enkazında kaldığı belirtilen 9 kişiden 3'ünün, 38 saat sonra cansız bedenine ulaşıldı.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan, cuma günü saat 20.55'te meydana gelen, Richter ölçeğine göre 6.8 büyüklüğündeki depremde, Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binanın enkazında 17 kişi kaldı. Ekipler, depremin meydana geldiği andan itibaren enkazda başlattıkları arama çalışmalarında 3 kişinin cansız bedenine ulaşırken, 5 kişi ise yaralı olarak çıkardı. 9 kişinin enkaz altında kaldığı Sürsürü Mahallesi'ndeki enkazda arama çalışmaları yürüten ekipler, bugün saat 11:00 sıralarında 3 kişiye ulaştı. Enkazdan çıkarılan 3 kişinin, sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, yaşamını yitirdiği belirlendi. Bina enkazında kalan 6 kişiye ulaşma çalışmaları sürdürülüyor.
Enkaz altından çıkarılan kişiler arasında Yüsra adında 2,5 yaşında bir kız çocuğu ve annesinin olduğu öğrenildi.
 
MUSTAFA PAŞA'DAKİ ENKAZDAN DA 1 KİŞİ ÇIKARILDI
Elazığ merkezdeki Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın altında kalan Sakine Düşmez’e (65) ekipler, saat 11.30 sıralarında ulaştı. 38,5 saat sonra enkaz altından çıkarılan Düşmez, sağlık görevlilerince hastaneye götürüldü. Dün öğle saatlerinde Sakine Düşmez'in 47 yaşındaki kızı Nazmiye Düşmez enkazdan sağ olarak çıkarılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler