38 yıldır 3 ayda bir kan vererek rekora koşuyor

38 yıldır 3 ayda bir kan vererek rekora koşuyor

Çankırı’nın Korgun ilçesinde yaşayan Ali Özdemir (58), 1976 yılında askerlik yaptığı sırasında başladığı kan verme alışkanlığını 38 yıldır bırakmadı.

Askerlik yaptığı dönemden beri 3 ayda bir periyodik olarak kan veren Özdemir, hedefinin Türkiye rekoru olduğunu ifade etti.

TÜRK KIZILAYI'NDAN ÖDÜL ÜSTÜNE ÖDÜL
Uzun yıllar İstanbul'da ticaretle uğraştıktan sonra baba ocağı Korgun'a dönen Özdemir, 38 yıldır düzenli olarak kan veriyor. Ali Özdemir Türk Kızılayı tarafından önce bronz, sonra gümüş, 35 üniteye ulaştığında altın, 45 ünitede ise takdir beratı, plaket ve yat gezisi ile ödüllendirildi.

65 YAŞINA KADAR KAN VERMEYİ SÜRDÜRECEK
Ali Özdemir, "Türkiye'de benim sayımda kan veren 10 kişi çıkmaz. Sağlık gereği 65 yaşına kadar kan vermeyi sürdüreceğim. Kızılay Kan Merkezi dışında acil durumlarda hastanelerde verdiğim kan ünite sayısının 85'i geçtiğini düşünüyorum." dedi.

"KAN VERMEK KALP KRİZİ RİSKİNİ YÜZDE 90 AZALTIR"
ARh(+) grubu kanı olan Ali Özdemir, neden kan bağışında bulunduğuna ise şöyle cevap verdi: "Her şeyin başı sağlık. Sağlığınız yerinde değilse bu tüm hayatınızı olumsuz etkiliyor. İnsanın yaşadığı sürece kan vermesi ilk başta kalp krizini yüzde 90 azaltır. Bu doktorlar tarafından da kanıtlanmıştır. Baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon, yorgunluk gibi rahatsızlıkların giderilmesine çok büyük katkısı olur.

"ALLAH RIZASI İÇİN KAN VERİYORUM"
Verilen kanın yerine, anında vücuttan genç hücreler dolaşımına katıldığı için, bağışçı daha dinç ve canlı olur. Üretilmeyen tek varlık kan. Vatandaşa hizmet için, Allah rızası için karşılıksız kan vermeyi sürdürüyorum. Allah'ın verdiği sağlığımı korurken ihtiyacı olanlarla paylaşmaktan daha mutluluk verici ne olabilir. Trafik kazasında yaralanan bir kimsenin, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğin, kan bulunmazsa ölecek bir hastanın sizin verdiğiniz kanla kurtulmasının, size verdiği manevi duygu ölçüsüzdür. Bağış çok insancıl ve onurlu bir davranıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler