42 İl'de maske takma zorunluluğu... Listede neden Çankırı yok?

42 İl'de maske takma zorunluluğu... Listede neden Çankırı yok?

Son günlerde artan corona vakaları sonrası 5 ilde daha maske takma zorunluluğu geldi. Bakan Koca, alınan kararı sosyal medya hesabından da duyurdu. Koca, "42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Son günlerde artan vakalara dikkat çeken Koca şu ifadeleri kullandı;

"Vaka artışlarıyla dikkat çeken şehirlerimiz başta olmak üzere, artış eğilimi olan yerlerde il hıfzıssıhha kurullarımız, valilerimiz başkanlığında riske karşı kararlar almaya devam ediyor. 42 ilimizde maske, yaptırımı olan bir sosyal sorumluluk. Virüsle maskesiz mücadele edemeyiz."

kocaaaa.jpg

LİSTEDE NEDEN ÇANKIRI YOK?
Maske takma zorunluluğu getirilen 42 il arasında Çankırı yer almıyor! Bölgede corona virüs vaka sayılarında artış gözlenirken, komşu il Kastamonu'da Covid-19 mikrobuyla ilgili istila yaşanırken, Çankırı ile ilgili maske takma zorunluluğunun getirilmemiş olması hangi aklın ürünü gerçekten merak ediyoruz...

65 Yaş üstü ve 20 yaş altı gençlerle ilgili ülke genelinde uygulanan yasağın en fazla delindiği iller arasında olan Çankırı'da, sosyal mesafe kurallarının da uygulanabildiğini söylemek herhalde safdillik olur.

Tüm bunlara karşın bölgede başta ev ziyaretleri olmak üzere, yağmur duası etkinliklerinden tutunuz da, kır-bahçe düğün törenleri dahi yapılırken ve corona virüs vaka sayılarında artış gözle görülür bir şekilde ortadayken Çankırı'da 'maske kullanma zorunluluğu'nun uygulanmaması akıllara ziyan bir karar olarak önümüzde durmakta.

Umarız gerek sağlık birimleri gerekse Çankırı Valiliği bu konuyu gündeme alır ve ivedilikle başta şehir merkezi olmak üzere ilçelerde 'maske takma zorunluluğu' kararını uygulamaya koyar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler