5 bebeğin hastanede kalbi durdu!

5 bebeğin hastanede kalbi durdu!

Solunum cihazına bağlı 5 çocuğun kalbinin durduğu iddia edildi

Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde, solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören 5 çocuğun iki dakika arayla kalbinin durduğu belirtildi. Çocuklardan dördünün acil müdahale ile hayata döndürüldüğü, ancak 2 yaşındaki Türkan Akbay'ın kurtarılamadığı öğrenildi. Türkan Akbay'ın ailesi, solunum cihazlarının bozuk olduğunu ileri sürüyor.

İddialara göre, dün saat 23.00 sıralarında Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde Pediatri Bölümü'nde solunum cihazlarına bağlı olarak tedavi gören 5 çocuğun ikişer dakika arayla kalbi durdu. Olaya anında müdahale ederek kalp masajı yapan doktorlar, yoğun çaba sonucu 4 çocuğu hayata döndürmeyi başardı. Ancak Adıyamanlı bir ailenin çocuğu olan Türkan Akbay kurtarılamadı. Türkan'ın cesedi hastane morguna kaldırıldı. Acı haberi alan baba Ali Akbay ve annesi ise yıkıldı.

Baba Ali Akbay, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuğunun B12 vitamin eksikliği şikayetiyle Ekim ayının sonunda hastaneye sevk edildiğini ve yapılan tahlillerin temiz çıktığını anlattı. Son yirmi gündür çocuklarının durumunun iyiye gittiğini dile getiren Akbay, ölmeden yarım saat önce Türkan'ı son kez gördüklerini ve çocuklarının gördükten hemen sonra kızlarının yaşamını yitirdiğini aktardı. Tedavi sırasında doktorların çocuklarıyla yakından ilgilendiklerini anlatan Akbay, ancak bir anda beş cihazın ikişer dakika arayla arızalandığını ve beş çocuğun kalbinin durduğunu söyledi. Doktorların çabasının Türkan'ı kurtarmaya yetmediğine değinen Akbay, acı haberle yıkıldıklarını ifade etti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı. (kaynak: gazetevatan.com/cihan)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler