500 inek var da biz mi sağmadık?!

500 inek var da biz mi sağmadık?!

Milletvekili Hüseyin Filiz, "2 tane, 3 tane, 5 tane inekle bir yere varılmayacağını söylemek istiyorum" demiş!

Ak Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz Eldivan - Seydiköy'de gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada "... Yani 2 tane, 3 tane, 5 tane inekle bir yere varılmayacağını söylemek istiyorum. Bir kooperatif kurar ve daha fazla hayvan alırsanız ve devletten de uygun kredi alırsanız ancak o zaman kar edersiniz” demiş!

Karatekin gazetesinde yeralan haber üzerine; Porscheli milletvekili Hüseyin Filiz'in bu açıklaması üzerine ister istemez Sözcü18 Haber Merkezi olarak şöyle düşünüyoruz:
 
Çerkeş'te yaklaşık 500 dönümlük yeri siyasi gücünüzü kullanarak tel örgüyle çevirdiniz! Böylesi bir projeyi nasıl gerçekleştirdiğinizi, devletten kredileri nasıl aldığınızı, arazinin 'tarıma elverişsizdir' raporunu nasıl elde ettiğinizi, bürokratlara nasıl baskı yaparak Milli Emlak'tan araziyi şirketinize geçirdiğinizi sokaktaki vatandaşa da öğretseniz de, vatandaş da bütün bunları üst üste koyduktan sonra Avusturya'dan 500 inek getirtse!
 
Ve yurt dışından getirilecek 500 Holstein ineği sağmayı vatandaş da becerse!
 
Nasıl olur?!
 
Bütün bunların üzerine; köylü olarak 500 ineğimiz oldu da sağmaktan mı kaçındık Sayın Filiz?
 
Konuyla ilgili Karatekin gazetesinde yer alan haber aşağıda:
 
Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, bünyesine kattığı yeni araçlar nedeniyle Hacı Murad-ı Veli Türbesinde Mevlid-i Şerif okuttu.
 
Eldivan Seydiköyü’nde gerçekleşen programa TBMM eski başkanlarından Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin, Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ömer Çendek, il nüfusunun %60’ını tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını aktardı. “Birliğimiz, toplam 8 bin 924 işletmeye hizmet vermektedir” diyen Çendek, birlikte 16 personelin çalıştığını ve 8 araç, 10 soğutucu süt tankı ile hizmet verdiklerini dile getirdi.
 
Birlik Başkanı Ömer Çendek’den sonra bir konuşma yapan milletvekili Hüseyin Filiz, “Sizlerin sorunları var ve bunları biliyoruz. Bu sorunları hep birlikte aşacağız. Bir çok platformda bunları dile getiriyoruz ve size göre olan gerekli yasaları çıkartıyoruz. Bakınız yıllardır okullarda çocuklarımız yabancı içecekleri kullanıyor, Anadolu’nun sütlerinden istifade etmiyordu. Artık okullarımıza sizlerin sütlerinizi taşıyoruz. Ama her işin başında olan olumsuzluklar oldu. Hamdolsun bu sütleri iyi bir organizeyle dağıtmaya başladık. Bununla neyi amaçladık? Hem çocuklarımız kendi köylümüzün sütünü içsin, hem de taban fiyatı bu şekilde yükselsin. Ama gördüğünüz gibi şer güçler doğru durmadı, malum medya hemen mal bulmuş gibi işin üzerine gitti ve karalamaya başladı” dedi.
 
Hayvancılık ve tarıma büyük destek verdiklerini de aktaran Filiz, “Bugüne kadar hiç görülmedi ki hayvancılığa sıfır faizli kredi desteği verilsin” dedi.
 
Filiz konuşmasının devamında ise, “Şunu söylemek istiyorum. Özellikle Eldivan’da tarım ve  hayvancılıktan başka bir şey yapılmayacağını hepimiz biliyoruz. Uygun tarım alanları yok. Verimli alanlar çok az. Ektiğinizin karşılığını alamazsınız. Geriye ne kalıyor, hayvancılık kalıyor. Hayvancılığa yatırıma birlik ve beraberlik içerisinde olursanız ancak o zaman kar edersiniz. Yani 2 tane, 3 tane 5 tane inekle bir yere varılmayacağını söylemek istiyorum. Bir kooperatif kurar ve daha fazla hayvan alırsanız ve devletten de uygun kredi alırsanız ancak o zaman kar edersiniz” dedi.
 
Filiz’den sonra konuşmasına başlayan milletvekili İdris Şahin, “Bugün Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla Çankırı insanının kollektif şuurla hareket etmesi halinde bir ve beraber yan yana geldiğinde neler yapabileceğini en güzel şekilde gösteriyor” dedi.
 
Çok manevi bir ortamda olduklarını aktaran Şahin, “10 yıllık AKP iktidarları döneminde tersine göçü başlatmanın haklı gururunu yaşayan bir kardeşiniz olarak, burada Hacı Murad-ı Veli’nin dergahında bir iki konuyu daha paylaşmak istiyorum” diyen Şahin türbenin önemine değindi ve “Burada fiziki şartların  düzeltilmesi için iki milletvekili kardeşiniz olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yaptığımız girişimlerin sonucunu aldık. İnşallah önümüzdeki günlerde bu mekan çok daha farklı bir fiziki mekana kavuşacak. Bu mekanın inanç turizmi açısından çok daha iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Her Cuma Çankırı Belediyesi buraya bedelsiz otobüs kaldırıyor. Yapılan bu hizmetler Çankırı insanımızı layık olduğu yere getirmek içindir. Ama şu yol Hacı Muradı Veli’ye yakışmıyor. İl Genel Sekreterine burada başkanımızda söyledi. İnşallah bu yolu da bu mekana yakışır şekilde yapacağız” dedi.
 
Şahin konuşmasının devamında hükümetin Çankırı’ya yatırımlarına değindi.
 
Hacı Murad-ı Veli türbesinin önemine değinerek konuşmasına başlayan Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin, tarım ve hayvancılıkta mutlaka gelişmelere ayak uydurulması gerektiğini vurguladı. Dünya ile rekabet için babadan dededen görme tekniklerle değil çağa uygun modern tekniklerle hareket edilmesi gerektiğini aktaran Şahin, “Türkiye’de ilk hayvan sayımı 1984 yılında yapıldı ve 12 milyon 400 bin hayvan çıktı. Şimdi ise 11 milyon 500 bin. Süt miktarı ise 12 milyon 400 bin hayvan varken 8 milyon tonmuş. 2011 yılında ise 13 milyon 500 bin ton. Sayı azalmış fakat üretim artmış. Onun için verimi yüksek hayvanlar desteklenmeli sayısı az bile olsa verimi çok olur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
73 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler